Sport Hajduk

FEŠTA U TUGARAMA

Ivica Petričević poslao poruku: Borite se!

FEŠTA U TUGARAMA

Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX

Tugare su sinoć gorjele. Bengalke, pjesma, legende Hajduka... Sve ih je okupio Ivica Petričević, veliki navijač 'bijelih' i čovjek kojemu je 2004. godine dijagnosticirana multipla skleroza.

On je našao svoj način borbe protiv 'bolesti s tisuću lica', na početku prošlog ljeta prije utakmice s protiv Barcelone na Poljudu Ivica je odlučio napraviti mozaik - Hajdukov grb.

- Bilo je jako teških dana s ovom bolešću, no ovo je ono što me opuštalo - kazao je Petričević pred oko 200 okupljenih mještana i pripadnika Udruge multipla skleroza Split koja inače broji 288 članova.

Neposredno prije skidanja platna koje je prekrivalo grb ispred njegove kuće u Tugarama tri mladića i njihov 'profesor' izveli su kultnu scenu iz Velog mista, onu kada su upali ka hajduci i kada je splitski klub, tada u povojima, i dobio ime.

- Ivica je svojim projektom svima u našoj udruzi pokazao kako se treba boriti protiv ove bolesti. Treba joj pružiti otpor, naći nešto što će vam skrenuti misli s nje, on je to uspio, i drugi bi trebali krenuti njegovim putem - kazao je Ante Marić

Banje, predsjednik Udruge multiple skleroze Split.

- Evo i bengalki - čulo se u masi.

- Samo da nas UEFA ne kazni, ne bacajte ih u teren - vikali su drugi, dok je desetak mladića stvorilo dekor kao u derbijima Hajduka i Dinama.

Kiša je dopustila da dvadesetominutni program prođe, a onda se sručila na Tugare. 

- Nema veze, idemo dolje na rezervni položaj - kazao je Ivica okupljenima pred 'preseljenje'.

Njegov su grb došli vidjeti i Hajdukovi velikani, Dražen Mužinić - Frfa, tugarski zet Ivan Pudar te Nenad Pralija i Darko Butorović.

- Svaka čast, oduševljen sam ovim što je momak napravio - konstatirao je Frfa koji je donio i poklon službenog Hajduka, dres s potpisima svih igrača i monografiju povodom 100 godina kluba.

Bilo je u Tugarama sinoć pisme, pića i ića, no iza sve te fešte najvažnija je poruka koju je Petričević postao svima koji boluju od iste bolesti kao i on - borite se!

Pero Smolčić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk