Sport Hajduk

SVETI DUJE

Osijeku oteli desnog beka budućnosti

SVETI DUJE
Prvog dana prijelaznog roka Hajduk je potpisao s – Dinom Mikanovićem, 18-godišnjim desnim braničem juniora Osijeka koji i iduću sezonu smije igrati u juniorskoj konkurenciji. Mikanović je bio izvrstan u susretima protiv Hajduka, reprezentativac je "do 18", zapazili ga "bijeli skauti", a kad su shvatili da Mikanović za Osijek nije vezan papirom, dali su se na posao. I poentirali.

Eto, nije samo da drugi "harače" po Hajdukovoj kući i nastoje odvesti darovitu djecu kojekuda, nego i Hajduk radi... Odveli Osječanima desnog beka budućnosti!

Zadovoljni su u Poljudu, nagovorili su Mikanovića da im priđe, on je inače iz sela Podvrško kraj Nove Gradiške, igrao je za Mladost iz Cernika dok nije otišao u Osijek sa 14-15 godina, iz obitelji je hajdukovaca. Kad mu je Hajduk namignuo, nije se dvoumio.

Hajduk bi za njega Osijeku trebao platiti odštetu koja će se tek izračunati, ne više od desetak tisuća eura.
A u Osijeku? Uhvatili su se za glavu, makar znaju da nema mjesta prigovoru. Milan Španjić, dugogodišnji funkcioner u Gradskom vrtu, danas tajnik Osijekove škole nogometa kaže nam:

- Mogao bih reći da je to otimačina, potez koji nije fair i nadasve nekulturan postupak, ali mali Mikanović nema ugovor s nama, to je istina... Zašto nema? Pa zato jer mi nemamo novca da damo stipendije svima, dali smo Paviću, Mišiću, Dugandžiću, Periću, a našeg vratara Malenicu koji je najbolji u Hrvatskoj čuvamo kao oči u glavi. Mislili smo da će Mikanović biti fer prema nama jer je spavao na stadionu i imao riješenu prehranu, brinuli se o njemu. Pada mi na pamet Tomislav Rukavina, tako je i on svojedobno iz Osijeka zaprašio u Hajduk, odveli ga... Gorak je okus ove informacije, boriš se, stvaraš, trudiš se i onda igrači odu – jadao se Španjić.

Mikanović je pak presretan dolaskom u Poljud, rođen je 7. svibnja 1994. godine. Na Svetog Duju!

A Tino Sušić na Hajdukov rođendan, baš neobično. Hajduk s Mikanovićem dugoročno rješava pitanje desnog beka, a iduću sezonu snaći će se s Avdijom Vršajevićem...

Slaven ALFIREVIĆ, HAJDUK.HR

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 9FirstPrevious[1]23456789Last