Sport Hajduk

IGRAT ĆE LIGU PRVAKA

Mario Tičinović: Žao mi je što nisam u Hajduku uspio napraviti karijeru, ali nikome ne zamjeram

IGRAT ĆE LIGU PRVAKA

/ CROPIX

Ima Mario Tičinović materijala za filmsku priču, a tek će u kolovozu napuniti 21 godinu. Prošle srijede osvojio je s malo poznatim Nordsjaellandom naslov prvaka Danske i direktno se plasirao u Ligu prvaka.

Ugovor s splitskim klubom istječe krajem lipnja, a Nordsjaelland je nakon šestomjesečne posudbe dogovorio plaćanje odštete od 130.000 eura Hajduku da bi s Tičinovićem potpisao trogodišnji ugovor, odnosno, do 2015.
- Sve je danas kao iz snova. Uživam u nogometu i životu, razmišljam o Ligi prvaka i novoj sezoni danskog prvenstva u mom klubu Nordsjaellandu - kazao nam je Tičinović, nogometaš čija budućnost ponovno nudi velike stvari. Ali, sam se izborio za takav status, jer još prije četiri mjeseca borio se za golu egzistenciju nakon surovog otpisa iz Hajduka.

- Najteži dan karijere bio mi je kada su krajem studenoga prošle godine rekli “moraš iz Hajduka”. Nisam imao izbora, trebao sam hitno pronaći novi klub.

U Dansku je na posudbu poletio krajem siječnja, samo dva dana nakon što se rodio njegov sin Rafael. Mladi otac i mladi igrač krenuo je u novu životnu avanturu tražeći pritom odgovor na teško pitanje “kako se život nemilosrdno poigrao s mojom karijerom”. Nije tako davno bilo kada se Tičinovića tapšalo po ramenima, a čelni ljudi Hajduka spremno su se fotografirali s igračem koji je trebao biti prepoznatljivi nositelj velikog i bogatog športsko-dioničkog društva.
- Tičinović je naša najveća perspektiva, igrač na kojem se gradi budućnost Hajduka - zborio je predsjednik Bijelih Mate Peroš prilikom potpisivanja trogodišnjeg ugovora s Tičinovićem u ljeto 2008. godine.

Četiri godine poslije Tičinović više nije perspektiva Hajduka. Velika je zagonetka kako se dogodio takav obrat. Da igrač koji je nekoć bio najveća nada kluba odjednom postane otpisani, da ga se na Poljudu rješavaju u statusu nepoželjnog viška, a Danci ga hitno uzimaju, plaćaju odštetu i u njemu vide potencijal i klasu spremnu za Ligu prvaka.
- Možda igrač poput Tičinovića zasja u nekom drugom klubu, ali u Hajduku ga ja ne vidim - poručio je na isteku prošle jesenske polusezone Krasimir Balakov.

U jesen 2008. Tičinović je imao problema s ozljedom mišića. Godinu dana čekao je pravu prigodu, da bi u jesen 2009. blistao kod Reje.
- Bit će mi stožerni igrač za proljeće - javno je kazao Reja.

Ali, Reja je preselio u Rim, a oštri braniči Young Boysa sasjekli su ambicije Tičinovića još tijekom zimskih priprema u Marbelli. Gležanj se oporavljao dva mjeseca i opet je na proljeće bio 'joker’. Igrač koji je ulascima s klupe rješavao utakmice u Poklepovićevom mandatu. Međutim, nije bilo dovoljno za jaču minutažu, pa je nestrpljivo čekajući prigodu iza Anasa Sharbinija odlučio otići na posudbu u Karlovac. Prošle godine se vratio odigravši proljeće u Hajduku, ali s obzirom kakva je atmosfera bila, bolje da je ostao na posudbi. Jer, godine su pokazale da je Tičinović klasični primjer igrača koji je bio žrtva čestih promjena trenera, Uprava...
- Žao mi je što nisam u Hajduku uspio napraviti karijeru, ali nikome ne zamjeram. Sve je to iza mene i želim Hajduku sve najbolje. Iz Danske ću pratiti sve što se događa na Poljudu, ali od početka srpnja sam i službeno igrač Nordsjaellanda.

SN

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 14FirstPrevious[1]2345678910Last