Sport Hajduk

bijeli i crveni jučer su razmijenili nogometaše

Nije Gluma(c), Milović je novi stoper Hajduka (FOTO)

bijeli i crveni jučer su razmijenili nogometaše
Goran Milović u Hajduku, a Tomislav Glumac u Splitu. U kuloarima najavljivana zamjena stoper za stopera između dva splitska prvoligaša se dogodila. Glumac, koji se nije našao u planovima trenera Balakova u Hajduku, karijeru će nastaviti na Parku mladeži, dok 22-godišnji Milović, nakon što zbog nepotpisivanja novog ugovora nije bio u kadru u Splitu, ima priliku revitalizirati karijeru među ‘bijelima’.

CROPIX
Nakon posljednje runde pregovora koja je odrađena jučer, jutarnjeg Milovićeva dolaska na Poljud, odnosno nešto kasnije Glumca na Park mladeži, finalizirani su posljednji detalji. Glumac je s početkom u 15 sati odradio prvi trening sa Splitom, dok se Milović sastavu Balakova priključio dva sata kasnije. Dogovorom između klubova igrači su promijenili sredine i s novim klubovima potpisali na dvije i pol godine. Ovaj dogovor predstavlja pomak u pozitivnom smjeru dosad napetih odnosa između gradskih rivala.

U slučaju Glumca navodno je dogovoreno kako će se odšteta kod budućeg transfera dijeliti između klubova u identičnom omjeru (50:50), no od svoje polovice Split se igraču obvezao dati deset posto. Pritom je Glumac “bijelima” oprostio dvije posljednje plaće koje do odlaska nije primio.

Za Milovića se vjeruje kako mu godišnja gaža na Poljudu iznosi 60.000 eura. Za njega se može reći da se uklapa u projekt “Hajdukova dica” jer je i on s treninzima počeo u Hajduku, ali se nije uklapao u tadašnje projekte, te je nastavio treniranje u najbližem klubu - Splitu. Prema informacijama iz krugova bliskih obitelji saznali smo da nije bilo većih problema oko detalja ugovora jer Milović nije imao posebnih zahtjeva i rekao je da će se uklopiti u ono što mu Hajduk nudi i da želi svojim radom, disciplinom i igrom doprinijeti uspjehu Hajduka u sportskom, a kasnije i u financijskom aspektu. Sada mu je osnovna želja da se nametne treneru, odradi pripreme, a nakon toga i zaigra u bijelom dresu s brojem sedam, koji je odabrao.

Najbitnije od svega jest da je razum pobijedio strasti, kako u odnosima među klubovima, tako i u odnosu između igrača i klubova. Dva mlada igrača čije su karijere u jednom trenutku naišle na zid dobili su prilike za novi početak. Svi su na dobitku...


FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last