Sport Hajduk

Poljudske škare troškova sežu i do Krasimira Balakova

Dokle sežu Malešove škare? Do bola. Do Balakova?! Kako do trideset posto smanjenja? Proračun je napunjen do 105, pa predviđen za iduće razdoblje na 88 milijuna kuna, ali sve je to puno, treba još trideset posto manje... Gdje to može Maleš najbolje postići?

U igračkom kadru, svakako. Jedan igrački ugovor teži je od plaća zaposlenika premda je sigurno i nesumnjivo kako u Poljudu ima dupliranih kapaciteta i kako je udar namijenjen i “drugom katu”, a ne samo svlačionici.Međutim, još je u ljeto Maleš govorio kako će stanjiti troškove i kako će nogometaše prisiliti na tanje ugovore, kako će nogometašima davati najviše po sto tisuća eura godišnje. Međutim, toga se baš nije bilo moguće držati, što se i sam Maleš brzo uvjerio, pa je morao - sebi skočiti u usta. Nije sve bilo kako je (makar u najboljoj vjeri) najavljivao.

Kako da svima održi riječ, kad je angažirao neke nogometaše tipa Masahiko Inoha ili se pak pojedini, a očemu se dosta pisalo, naprosto nisu dali suziti u uže gabarite.  Vidimo što se baš ovih dana događa s pokušajem obnove ugovora Danijelu Subašiću i Marinu Tomasovu. Nema uspjeha...

Nego, gdje može ugristi uštede? Na sceni su otkaz, raskid, nagodba, po tri segmenta. U Maleša su škare ili metla, a kad se reže ili mete, netko mora i da plače ili barem kašlje...


1. Nogometaši
Proda li neke kapitalce u radnu zajednicu ne bi ni trebao dirati, ali to zacijelo nije pravi putokaz koji su mu dali, naredili, jer i drugi kat je na tapetu NO-jurišnika. Glede igrača jasno je da je Anas Sharbini najskuplji sa 300.000 eura godišnje gaže, ali je neosporno i prva zvijezda, znalac, netko bi, naime, trebao ostati igrati. Problem je i u balastu neriješenih ugovora tipa Marijan Buljat, previše se toga nataložilo. Ono što je nedvojbeno jest da se pogon profesionalnih igrača sa 40 sreže na - 28. To je ta čarobna brojka!

2. Stručni stožer
Dolazi se i do Balakova, nema sumnje, njegov džep nije nedodirljiv. Ni bugarski stručnjak opet nije siguran, premda smo se nakon 1:0 protiv Zadra razišli sa do viđenja, nikako zbogom. Ali... Takav rezultat za tako puno novca?! Čini se izvjesnim da će bugarskom stručnjaku Maleš predložiti da smanji ugovor i apetite (pojačanja?!), da svojih preko dvadesetak tisuća eura mjesečnih primanja netto svede u - realne hrvatske recesijske okvire. Tu su i njegovi pomoćnici Ilija Grujev i Jončo Arsov, sa osam, odnosno šest tisuća eura. Ljubav prema Hajduku mogli bi iskazati u reciprocitetu, da smanje primanja koliko god mogu. U suprotnom? Otvaraju se sve opcije. Vjerojatno je da će to Maleš tek predložiti na NO, pa da pregovori počnu kad se Balakov vrati 3. siječnja, a možda se sve dogodi i ranije, u međuvremenu. Jer, nikad ne znaš, ne smije baš ni Maleš nepripremljen pred NO jer u protivnom bi i sam mogao poletjeti, bez krila... Na sceni su poželjni samo jeftin(ij)i!

3. Radna zajednica
Milo Nižetić bi mogao ostati sportski direktor, zašto ne. Ili tražiti novog? Natječajem? A škare bi došle do direktora Josipa Grbića, pa do raznih službi, marketinških stručnjaka, savjetnika, glasnogovornika... Spominje se i status šefa omladinske škole Ivice Matkovića, spominju se i skauti Vilson Džoni, Dražen Mužinić, pa duplirani treneri u omladinskoj školi, sve bi se pročešljalo, ponudile razne opcije odlazaka ili jeftinijeg ostanka u Poljudu.


SLAVEN ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 35FirstPrevious[1]2345678910Last