Sport Hajduk

Josip Radošević: Ja sam čovjek za duele!

Josip Radošević novi je na popisu potencijalnih prvotimaca Hajduka, juniorski reprezentativac “bijelih”, rođen 3. travnja 1994. godine bio je još prošlog vikenda na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo u Nizozemskoj, odakle je stigla vijest kako Ajax prati njegova suigrača iz napada, hajdukovca Marija Jelavića. Po povratku Jelavić se vratio juniorima, a Radošević je hitno prebačen u - prvu momčad!

Napadača Balakov ima dovoljno, ali razarača u sredini terena mu fali, razbijača tipa - Radoševića. I tako se Josip odmah preselio u prvi “team”, s dobrim naznakama da danas u Maksimiru debitira. Ako ne od prve minute, onda u nastavku susreta kontra Lokomotive.
- Radoševića smo uzeli iz pogona jer nam fali jedan takav agresivan igrač, pratimo ga odavna, odličan je u juniorima, dosta se dobro reprezentirao svojim igrama i normalno je da smo ga pozvali u pomoć. Hoće li i zaigrati, to ne mogu reći - nahvalio ga je jučer Balakov.

“Juniorski Andrić”, odavna ga prati taj glas. Pred njim je još godinu i pol juniorskog staža. Jučer baš i nije smio popričati s novinarima, ne da Balakov, takav je režim na dan putovanja, ali već u četvrtak, po povratku iz reprezentativne selekcije, kad su mu Matković, Krstičević i Nižetić poručili da se pripremi za popodnevni trening kazao nam je:
- Naravno da sam sretan, to je ispunjenje moga sna. Od osme godine sam u Hajduku, od prvog koraka i san svakog takvog dječaka je da se približi prvoj momčadi.

Prigode beru jabuke, fali terijera u veznom redu, Andrić je potreban u obrani, Brkljača je “out”, lijepo je kad možeš posegnuti u vlastite omladince.

Radošević nam je odavna pričao:
- Ja sam rođen u Splitu, ali moji su Dugopoljci... Vratar Božidar mi je sigurno neki daljnji rod, iz istog smo kraja, ali nismo bliski rođaci...

Tempo, trka, razaranje protivničkih akcija, to mu je forte:
- Volim duel, čvrst nogomet, još više volim kad iz duela izađem kao pobjednik. A Andrić je moj uzor, volim kako igra s maksimalnom odgovornošću...

A da nismo u Radoševiću dobili novog Frfu Mužinića? Polako, mali ga nije ni gledao, samo je o njemu slušao bajke. Nećemo ga opterećivati usporedbama. Ako je Andrić domaći uzor, onda mu je u inozemstvu... reci nam Josipe?
- Volio bih postati igrač tipa Stevena Gerrarda, iz Liverpoola. To je ideal...

Za finije lopte danas će biti zadužen Trebotić, za udarnički posao Luštica i zatreba li s klupe utrčava - Radošević. Obuzet tremom? Ma ne...
- Samo pozitivno gledam - moto je mladića koji je ove jeseni serijom dobrih igara u juniorskoj selekciji skrenuo pažnju na sebe.

SLAVEN ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 10FirstPrevious[1]2345678910Last