Sport Hajduk

Hajduk se žali: puno je 80 tisuća kuna globe za derbiU Hajduku se namjeravaju žaliti na visoku kaznu od 80.000 kuna, globu koju im je odrezao Krešimir Vlajčević, disciplinski sudac HNL-a. “Bijeli” imaju rok od osam dana, iz odjela za odnose s javnošću u taboru “bijelih” poručeno nam je “zasigurno ćemo se žaliti na visoku kaznu”.
Da bi žalba bila pravovaljana treba uplatiti taksu od 3000 kuna. Ako kaznu u prizivnom postupku ne posuše ili barem smanje, tako će Hajduka manjkava organizacija derbija kontra Dinama (1:1) koštati čak 83.000 kuna?!

No, nema potrebe demoralizirati “bijele” koji svakako žele opovrgnuti navode za, kako smatraju, tako visoku globu, koja je uslijedila zbog:
1. višekratnog prekida utakmice zbog upaljenih i u igralište ubačenih baklji;
2. izraza rasizma hukanjem prema crnoputom igraču Dinama Sammiru;
3. transparenta “White boys” s južnjačkom zastavom što se drži izrazom rasizma;
4. šetanjem pojedinaca po obodu krova stadiona što je općeopasna radnja.

UEFA i FIFA, podsjećaju iz Udruge prvoligaša, za bilo kakav oblik rasizma imaju tzv. “nultu toleranciju”.
Iz Hajduka pak, pripremaju žalbu i ona će zacijelo biti na tragu očitovanja s kojim su se iz Poljuda reflektirali na dopunsko izvješće delegata s derbija Ante Vučemilovića-Šimunovića iz Osijeka koji je sve nedostatke i događaje taksativno navodio po traženju komesara Vlajčevića.

U svome očitovanju iz Poljuda su naveli:
- HNK Hajduk je poduzeo sve mjere i radnje vezane za organizaciju utakmice koje su propisane Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i propozicijama za ovaj rang takmičenja što je vidljivo iz izvještaja o utakmici kao i iz dopunskog izvješća delegata Vučemilovića. Molimo vas da se usuglasite s ravnateljstvom policije MUP RH u svezi naglašenog problema “južnjačke zastave”, a radi se o službenoj zastavi države Mississippi, USA - napisao je Hajduk.

Jesmo li onda s “White boysima” opet na početku?!


SA

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 18FirstPrevious[1]2345678910Last