Sport Hajduk

POČEO TRENIRATI Drago Gabrić: Divan je osjećaj vratiti se u staro jato (VIDEO, FOTO)Drago Gabrić se vratio Hajduku, s duplom srećom, dvostruki 7 kao sretan broj, 77 na dresu za njega koji je, ionako, kaže - desno krilo! Stari ljubitelji baluna koji pamte klasičnu nomenklaturu znaju da sedmicu nosi desnokrilni napadač. I eto nam Drage Gabrića u Poljudu na prezentaciji, potpisu dvogodišnjeg ugovora s “bijelima”, u društvu sa šefom struke Milom Nižetićem, odvjetnikom Borom Rajićem, te glasnogovornikom Antom Bilićem...

Nije poanta da će Hajduka brže-bolje Gabrić pojačati i na desnom krilu udvostručiti konkurenciju, nego da se Hajdučko srce uopće vratilo! Dugo je trajala priča o povratku Drage kući, još tamo zadnjeg dana prijelaznog roka čekalo se do ponoći treba li potpisati u roku ili on kao slobodan igrač može i kasnije...

Smije i kasnije, dakako, ali se u tom trenutku još kalkuliralo može li se Gabrić s Trabzonsporom nagoditi umjesto da krene nužno prema Arbitraži FIFA-e. Od nagodbe ništa, pa onda pokažimo, dakle, tim Turcima da su pogriješili! Da Gabrić opet uspješno bude profesionalni nogometaš.

Podsjetimo, Gabrić je nastradao u prometnoj nesreći, pa mu se Trabzonspor jednostavno zahvalio, jednostrano raskinuo ugovor... Logično, Hajduk je pružio ruku “svome srcu” da se balunu vrati odakle je i krenuo u Tursku prije dvije godine...


Drago je odradio prvi trening / Nikola Vilić / CROPIX
Pa je u poljudskom press-salonu bilo posebno svečano, kao da se predstavlja najveće pojačanje. Tako i jest, pojačanje od srca. Skup je otvorio glavni od struke “bijelih”, Milo Nižetić:
- Neću reći da je ovo veliki dan, ali je svakako poseban! Drago Gabrić, Hajdučko srce se vraća kući - obznanio je.

I dodao:
- Hajduk treba Gabrića, a Gabrić treba nas. Brzo će se priključiti momčadi, radit će u početku odvojeno, a ne treba špekulirati kad će biti spreman već za prvi nastup. Vjerujem da će to biti vrlo brzo, poznavajući njegovu upornost i želju. Mjesec, dva, vidjet ćemo.

Potom je Gabrić potpisao ugovor, uzeo dres, pokazao broj 77 na leđima.
- “Ženske noge!” - uzviknula je press-galerija kao da se izvlači tombola.

Drago, dakako, ima drugačije objašnjenje:
- Uzeo sam broj 7 jer je to sretan broj, a sreća je odigrala veliku ulogu u mome životu. Broj 7 je kod Hrvoja Vejića, pa sam ja odabrao 77!

Trener Krasimir Balakov neće se ljutiti iako je bugarski stručnjak jednom rekao kako nije pristalica šarenih brojki, on bi da ih momčad uzme do 30, a ne preko, ali u Hajduku Anas ima 99, Sarić 91, Džoni 90, James 33, pa nije problem ni 77 kad našem Dragi nosi duplu sreću.

Nastavio je:
- Vraćam se nakon dvije godine, to mi je posebna čast, Hajduk je moj drugi dom, divan je osjećaj vratiti se u staro jato.

Koliko je zapravo spreman, znamo da je i u Orkanu, u Dugom Ratu trenirao, na svojoj “didovini”:
- Jesam, igrao sam balun s mojim orkanovcima, a koliko sam spreman najbolje da me dođete vidjeti, pa da onako vizualno procijenite - zašto da se hvali sam.

Redovito je na liječničkim pregledima, te EEG, magnetska rezonanca, sve je pod kontrolom:
- Nema straha za liječnički, mogu biti i vojni pilot, a ne nogometaš. Već prije mjesec dana sve je bilo u najboljem redu.

Paun Paunović / CROPIX
Konkurira za desno krilo, makar je igrao, pamtimo, i lijevog beka:
- Desno krilo je moja pozicija. Hajduka vidim vrlo dobrog, s naglašenom disciplinom i profesionalizmom. U zadnje vrijeme s trenerom Balakovom vidim da su mnogi igrači profitirali, Hajduk izgleda puno bolje nego prošle sezone u proljeće.

Iza njega su četiri mjeseca kakva nikome ne bi poželio, ni ljutom neprijatelju:
- Dabogda se nikome sve to skupa ne dogodilo... Naravno, ja sam imao sreću u nesreći, ali sva ta muka, to je bilo strašno teško... Da, moj drugi rođendan. Zahvalan sam navijačima i Hajduku i liječničkom osoblju i svima koji su stalno pokazivali da su uz mene. A s Turcima ćemo na sud, nema druge.

Tamo je imao ugovor još tri godine, Trabzonspor je procijenio da je sam Drago kriv za vlastitu nesposobnost!
Kakva nesposobnost, evo se vraća balunu...


 SLAVEN ALFIREVIĆ


Odvjetnik Rajić: Bitno je da zaigra

Odvjetnik Boro Rajić, iz zajedničke kancelarije s Tomislavom Kasalom, zastupnik Gabrića bio je tražen lik na pressici.

Okrenuli smo se njemu, Rajić je objasnio:
- Prijavili smo tužbu Trabzonspora arbitraži kod FIFA, ostavljen je rok do 11. listopada da se prikupi dokumentacija, a nakon toga se i Trabzonspor mora očitovati kako je to mislio provesti jednostrani raskid ugovora. Kroz svo vrijeme ostavljamo prostor za nagodbu, ona nije isključena, sud nije neophodan... Postoje neformalni pozivi, signali za dogovor, ali službeno ništa. Zato idemo na FIFA - kaže Rajić.

Za slučaj je bitno da Gabrić zaigra za Hajduk. Da pokaže da može:
- Jako je bitno da nastavi igrati, on to može, dobro je trenirao i zdrav je. Da Turci vide što su uradili - tvrdi Rajić.

Klasnić i Abidal

Čim se Gabrić vrati utakmicama svrstat će se u čudesne povratnike kakvih ima u nogometu, nije iznimka. Podsjećamo na dva slučaja, Ivan Klasnić, imao je velikih problema s bubrezima, morao je na operaciju, mnogi su mu predviđali oproštaj od nogometa kad je ostao bez bubrega, no on se uspješno vratio, eno ga u Engleskoj.

Sličnu sudbinu proživio je i Francuz Eric Abidal, branič Barcelone kojem je dijagnosticirana zloćudna bolest, a nakon hitne operacije ne samo da je ozdravio nego se učas vratio nogometu. Vidjela ga je i splitska publika prije dva mjeseca u dresu Barce.

Gabrić se vraća balunu nakon komatozna stanja, sumnje u frakturu lubanje, te nagnječenja mozga. Sve je dobro, da kucnemo o drvo, prebrodio u rekordnom roku.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 12FirstPrevious[1]2345678910Last