Sport Hajduk

Ivan Jakov Džoni: Sretan sam jer idem na Kupres

Ivan Jakov Džoni izabran je za najboljeg kadeta Hrvatske.

Mladi napadač kadetske momčadi Hajduka proglašen je najboljim u izboru Sportskih novosti i jučer je u prostorijama Europapress holdinga u Zagrebu primio nagradu iz ruku Boška Lozice.

Svečanost dodjele nagrada uveličala su i mnoga velika imena hrvatskog nogometa, od predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića, glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića, predsjednika uprave Hajduka Hrvoja Maleša, sportskog direktora Dinama Zorana Mamića, ravnatelja Uprave za šport Željka Klarića, Hajdukove legende Dražena Mužinića, Martina Novoselca...

Marković je istaknuo kako treba ulagati u razvoj mladih igrača jer su oni budućnost hrvatskog nogometa i reprezentacije Hrvatske. 

- Ova nagrada za mene je veliko priznanje, čast mi je biti izabran najboljim igračem kadetske lige. Lijep je osjećaj biti izabran najboljim, a bit ću iskren pa reći da nisam očekivao kako će na dodjeli nagradi biti i cijela krema hrvatskog nogometa, ostao sam malo zatečen. Žao mi je samo što cijela moja momčad nije bila tu, što nismo osvojili i titulu kadetskog prvaka pa da budemo proglašeni i najboljom momčadi. Dobro smo startali u prvenstvo, bio sam uvjeren da možemo biti prvi, ali smo posustali i Dinamo nas je stigao - priznao je 17-ogodišnji Džoni čiji je sastav na koncu kao drugoplasirani bio pet bodova iza Dinama.

Džoni kojeg je u Zagreb odveo i pratio klupski skaut Mužinić je u moru nagrađenih na koncu bio jedini hajdukovac, dok su recimo prošle godine nagrađe za najbolje igrače i strijelce poharali Ivan Lendrić (junior) i Marko Livaja (kadet).

Ove godine najbolji juniorski igrač je Nikša Petrović iz Osijeka, najbolji strijelac sa 17 pogodaka Armando Mance iz Rijeke, dok je najbolji kadetski strijelac Tomislav Kiš iz Croatije Sesvete s 27 pogodaka.

Džoni je stao na 19 pogodaka i na koncu bio treći. Mogao je i do te titule, ali je kao vodeći posljednjih pet kola morao propustiti zbog ozljede. Ipak raduju ga riječi predsjednika Maleša. 

- Čestitao mi je, rekao da je zadovoljan i da ću s momčadi na pripreme na Kupres - rekao je Džoni koji je u moru igrača u Dinamovim klupskim majicama (Dinamo je osvojio naslov najbolje juniorske i kadetske momčadi zahvaljujući dvostrukoj kruni) osvanuo u ‘civilnoj’ bijeloj majici s prigodnim natpisom ‘I have plenty of talent and vision, i just don’t give a damn’ (Imam mnogo talenta i vizije i jednostavno me nije briga). 

- Ha, ha... Nisam ni obraćao pažnju što piše. Slučajno sam je odjenuo! 

Frane Vulas

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last