Sport Hajduk

Hrvoje Tokić: Za mene ima mjesta u Hajduku!

Hrvoje Tokić kao član MV Croatije iz Slavonskog Broda, također kolo prije kraja natjecanja, prvi topnik Druge Hrvatske nogometne lige s identičnim brojem postignutih pogodaka.

Zagrepčanin no još jedan hajdukovac porijeklom iz Hercegovine. Dok je Lendriću otac porijeklom iz Čapljine (majka je Dalmatinka), Tokići su iz Rakitnog pored Posušja. Hercegovačko nogometno vrelo ne presušuje.

I Tokićeva priča slična je Lendrićevoj. Razlika je što je Lendrić nakon Hajdukove omladinske škole otišao na posudbu, dok se Tokić na to morao odlučiti nakon dolaska iz Hrvatskog dragovoljca.

Ima već godina i osam mjeseci da je stigao u Split. Proteklu sezonu idućeg mjeseca 21-ogodišnji Tokić počeo je u drugoligašu Mosoru, a potom je drugi dio odigrao za MV Croatiju iz Slavonskog Broda. Za Žrnovčane je zabio tri, a za Croatiju čak 12 pogodaka.

- U Mosoru sam dao tri gola, a zaigrao sam samo tri susreta od početka i dvaput sam ušao s klupe. U Croatiji sam zabio 12 golova u 13 susreta - pojasnio je Tokić čiji učinak je skoro nevjerojatan pogodak po utakmici.

Najraspoloženiji je bio protiv protivnika kojeg najbolje poznaje. Bila je to mala osveta.

- Zabio sam Mosoru hat-trick, pokazao im da sam trebao dobiti više prigode. Bila je to moja najbolja utakmica - pojasnio je Tokić koji ne smatra da mu se otvorilo, već da je nastavio gdje je stao.

- Cijeli život sam napadač i zabijam pogotke. I u Hrvatskom dragovoljcu sam bio najbolji strijelac juniorske polusezone pa su me povukli u prvu momčad gdje nisam dobio pravu priliku. Uzeo me tada Hajduk nakon što sam njihovim juniorima zabio tri gola na Poljudu što su mi rekli da se ne pamti, pa sam u sedam prijateljskih susreta zabio četiri gola, no opet ništa. Zabijam cijelo vrijeme, samo mi se sada pružila prigoda da to svima pokažem - pojasnio je Tokić.

- Dobio sam priliku i iskoristio sam je! - rekao je Tokić koji sada priliku priželjkuje i na Poljudu. Stiže i on na prozivku.

- Trebalo mi je ova sezona za stjecanje iskustva, za samopouzdanje. Uvijek sam znao zabiti gol, naći se u šansi, ali mi je trebalo rutine. Ne želim biti prepotentan, no mislim da sam sada stasao i da zaslužujem prigodu. Mislim da za mene ima mjesta u Hajduku. Tko ne bi volio zaigrati u Hajduku uz Vukušića ili Lendrića? Uz Božju pomoć ću priliku nadam se i dobiti.

FRANE VULAS

Došao na Poljud, zaljubio se u Split i postao hajdukovac

Tokić je Zagrepčanin, no njegova obitelj je u Lužanima pored Slavonskog Broda, tako je uostalom i završio u tamošnjoj MV Croatiji kojoj je pomagao da spasi drugoligaški status.

- Rodom sam Hercegovac, u mojoj obitelji je uvijek bila podijeljena naklonost prema Hajduku i Dinamu, no ja sam uvijek bio za Hrvatski dragovoljac. Mi smo uvijek bili veliki rivali s Dinamom. Međutim kada sam prvi put došao kao igrač na Poljud zaljubio sam se u Split i Hajduk. Od tada sam pravi hajdukovac - priznao je Tokić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 15FirstPrevious[1]2345678910Last