Sport Hajduk

u hajduku još jedna prinova/povratnik

Giovanni Rosso: Sretan sam kao malo dijete!

u hajduku još jedna prinova/povratnik

Giovanni Rosso potpisao je ugovor s Hajdukom. Iskusni 35-godišnji Splićanin koji je posljednjih 12 godina proveo igrajući u Izraelu gdje je iznimno cijenjen stavio je svoj potpis na jednogodišnju vjernost “bijelima” s opcijom produženja na još jednu sezonu.

Rosso je ujedno prijavljen i za susrete prvog pretkola Kupa UEFA koje će Splićani 17. i 31. srpnja igrati protiv malteške Birkirkare. Rosso će na Poljudu službeno biti  predstavljen u srijedu.

Rosso je ponikao u Hajduku, ali nikad nije zaigrao za prvu momčad Hajduka. Seniorski staž počeo je u Zadru, nastavio u Zagrebu, a od 1996. je u Izraelu.

U 12 godina koje je proveo u Izraelu igrao je za Hapoel Be'er Shevu, Hapoel Haifu, Beitar Jerusalem, Maccabi Tel Aviv, te Maccabi Haifu.

Za hrvatsku reprezentaciju igrao je u vrijeme dok je izbornik bio Otto Barić, te je skupio 19 nastupa i postigao jedan gol. Bio je član reprezentacije koja je igrala na EP 2004.

- Fala Bogu konačno sam došao u Hajduk. Ovo je dokaz da nikad nije kasno ostvariti svoje dječije snove. Dobro ću se pripremiti za ovu sezonu i završiti ću svoju karijeru u najdražem klubu. Sretan sam kao malo dijete! - rekao je Rosso.

Frane Vulas, (h)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last