Sport Hajduk

Vučević pozvao igrače na više rada, a manje priče; Španjić trener juniora

Hajduk je utrčao u novu sezonu, posljednji od svih prvoligaša, s procjenom da je igračima bilo potrebno najmanje mjesec dana da predahnu nakon utakmice protiv Anderlechta.

Trideset dana poslije zadnjeg europskog ispita „bijeli“ su se okupili na službenom početku proljetnog dijela prvenstva. Skup u Bijelom salonu, 34 nogometaša na prozivci, uvodne besjede predsjednika Josipa Grbića, sportskog direktora Ivice Kalinića, trenera Gorana Vučevića.

- Nadam se da ste došli zdravi i spremni, drago mi je da vas vidim dobre volje. Očekujemo od vas veliku ozbiljnost, profesionalnost i kad u to uključite i dalmatinski dišpet i hajdučko srce onda nas nitko ne može dobit' – motivirajuće je želio djelovati predsjednik Grbić.

Sportski direktor Ivica Kalinić nije htio dužiti:

- Nema potrebe za govorancijom, čeka nas puno posla. Napravimo najviše što možemo!

No, trener „bijelih“ Goran Vučević pripremio se da na prvom javnom obraćanju svojim nogometašima skrene pozornost kako trebaju pričati na terenu, a ne u novinama, uz packe reporterima kako nisu baš (uvijek) korektni. Očito je u zimskoj pauzi bilo izjava koje se treneru nisu svidjele. Uglavnom:

- Ima ovdje puno novinara, a nisu uvijek korektni kakvi bi trebali biti – upozorio je igrače i dodao:

- Volio bih da se puno manje priča po novinama, a igrači se moraju pokazati na terenu, umjesto da izlaze u javnost!

Upozorenje i poziv na rad:

- Hajduk je magnet i u 100. godišnjici kluba traže se rezultati, nemamo pravo biti loši. Od ove momčadi očekujem utrku s Dinamom do posljednje kapi znoja. Pet bodova je velika prednost Dinama, ali ćemo sve učiniti da Dinamu pomrsimo račune. Svi znate jedan jedini cilj, a to je da Hajduk postane prvak države!

Vučević se osvrnuo i na činjenicu da više u postavi nema Ibričića:

- Nema Ibričića, ta je priča završena, koga nema bez njega se mora, nema druge. Ima ovdje igrača koji ga mogu dostojno zamijeniti.

O prinovama i pripremama bio je kratak i jasan:

- Uvijek treba kvalitetno pojačanje, ali ako ga i ne bude svakako ćemo obratiti pozornost na naše momke, produkt naše omladinske škole. Rekli smo, desni bek, defanzivni vezni, napadač, to bi bilo dobro da se popunimo. Ali, nije nikakav ni zahtjev, ni obaveza – rekao je Vučević.

„Bijeli“ treniraju u Poljudu do 26. siječnja, kad odlaze u Antalyju na dva tjedna temeljnih priprema gdje će odigrati četiri utakmice (Austria Beč, Obolon Kijev, Dinamo Bukurešt, Lech Poznan).

Inače, na prozivku su došla 34 nogometaša, s reda: J. Buljat, Andrić, An. Sharbini, Subašić, Ah. Sharbini, Maloča, Radošević, Brkljača, Tomasov, Bulku, L. Kalinić, Boljat, Stipica, Jozinović, Oremuš, Čop, Trebotić, Obšivač, Zulim, Tičinović, Sačer, Andrijašević, Režić, Novak, K. Ljubičić, M. Ljubičić, Jonjić, Repić, Ćavar, Kukoč, Vukušić, Vejić, Strinić, M. Buljat.

s. alfirević

Španjić trener juniora, Mijač u Teheranu

Igrači s prozivke nisu adekvatni popisu putnika za pripreme u Antalyju. Tamo bi trebala putovati 23, najviše 24 igrača, te trojica vratara. Neki s prozivke će na posudbu, a na pripreme bi mogli poći i neki s juniorskog popisa koji se jutros nisu družili s prvotimcima. Sve su to upitnici koje treba apsolvirati.

Između ostalih na prozivci nije bilo Roka Španjića, on će na kaljenje u Rudeš. Kaljenje po svemu sudeći čeka i Kukoča i Boljata itd.
Joško Španjić je novi trener juniora, tako se eto još jedna zagonetka odgonetnula. No, još se čeka na definitivan sastav križaljke u omladinskoj školi.

Ujedno, Željko Mijač je prihvatio primamljivu ponudu iz Irana i otputovao je u Teheran

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 10FirstPrevious[1]2345678910Last