Sport Hajduk

Goran Slavkovski potpisao petogodišnji ugovor s Hajdukom

Švedski nogometaš makedonskih korjena Goran Slavkovski potpisao je petogodišnji ugovor s Hajdukom. Danima se kotrljala priča oko njegovog dolaska na Poljud, malo je bila topla, malo hladna, no sada je stvar riješena i već od sutra talentirani će napadač trenirati s ostatkom nogometaša Hajduka.

- Moram kazati kako smo zadovoljni što smo ovaj posao doveli do kraja. Sve smo riješili na relacijama igrač - Hajduk - milanski Inter (dosadašnji klub Gorana Slavkovskog, nap. a.) i ugovor je igrač potpisao na pet godina. Istina, čekamo još liječničke nalaze koji bi trebali doći u ponedjeljak i tada će, bude li sve u redu s nalazima, ugovor postati važeći - prenio nam je tehničke detalje glasnogovornik kluba Davor Pavić.

Igrač je tijekom predstavljanja javnosti sjeo pored predsjednika Hajduka Mate Peroša. Bio je pomalo uzbuđen, očima je otkrivao hajdučki svijet oko sebe.
- I u Švedskoj i u Italiji sam čuo za Torcidu iz Splita, navijačku skupinu koja je jedna od najboljih. Usrećit ću ih - samouvjeren je mladi napadač.

Ipak, do sada se nije pretjerano naigrao. Inter ga je selio čas na jednu, čas na drugu stranu. Zadnjih je pola godine proveo na posudbi u engleskom drugoligaši Sheffield Unitedu. Nije igrao za prvu momčad.
- Bio sam u sastavu rezervi i odigrao sam šest utakmica te zabio četiri gola. Bio sam i na probi za Middlesbrough, no nisam prošao liječničke preglede iako nisam imao većih problema sa zdravljem - rekao nam je Slavkovski.

Procurila je i priča kako mu je majka Hrvatica.
- Ne, nije - odbacio je špekulacije Slavkovski.

Kako ne bi gubio vrijeme čekajući nalaze, već danas igrač će se uputiti u Sloveniju.
- On sam je to tražio, željan je treninga - rekao nam je Davor Pavić.

Angažmanom Slavkovskoga Hajduk sada ima tri iznimno talentirana i mlada napadača, tu su još i Nikola Kalinić i Ante Rukavina.
- To su slatke brige za našeg trenera - rekao je predsjednik splitskog kluba Mate Peroš.

Stvarate li dovođenjem Slavkovskoga zaleđe u slučaju prodaje Kalinića i Rukavine?
- Klub između ostalog živi i od prodaje igrače. Ako dođe neka službena ponuda Upravni odbor će svakako razmisliti o njoj. Osim trojice napadača koje ste spomneuli imamo i Tomislava Bušića i Mladena Bartolovića. Doista je to bogati izbor - zaključio je Peroš.

Pero Smolčić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk