Sport Hajduk

Zenit je odigrao točno koliko mu je trebalo

Na kraju je dojam bio puno bolji nego sam rezultat. Pogotovo u posljednjih pet minuta prigode koje je stvorio Hajduk mi se čine više kao plod opuštanja domaćina koji su se zadovoljili rezultatom.

Međutim to je Hajduk kakvog bismo svi željeli gledati, agresivan i raznovrstan u napadačkom dijelu, sa dobrim potezima igrača sredine terena.

Poraz od dva zgoditka je svakako podnošljiv, jer Zenit je izuzetno kvalitetna momčad, cijeli susret su igrali u istom tempu, imali su svoj ritam igre i kontrolu tijekom cijelog dvoboja. To se jasno vidjelo.

Gdje je Zenit ostvario prednost? U sredini terena, tu su definitivno bili bolji, ti njihovi defanzivni vezni igrači su znalci koji se odlično postavljao u obrambenom bloku, ali i stvaraju višak kvalitetnim izlascima prema naprijed. U tom segmentu Hajduk nije mogao parirati, ali to je već nešto što je očekivano jer Zenit već dugo gaji takav način igre.

Uvijek će se govoriti i o iskustvu Hajdukovih igrača, jer se to vidjelo kod stopera Hajduka koji su ispali nekoliko puta. Međutim to pitanje iskustva u europskim susretima ne prolazi, igra se jako natjecanje i mnogi igraju sa mladim igračima.

Hajduk je dobro kretao prema naprijed, ali čini mi se da su "bijele" na to dobro navlačili domaći igrači, koji su pogotovo preko stopera Križanca i Lombaersta igrali ispred Ževnova i tako navlačili Vukušića i Ibričića da izlaze iz obrambenog bloka i pokušaju stvoriti pritisak, a onda su brzim loptama stvarali višak u napadu, tako da su stvorili nekoliko odličnih prigoda i dobro je da nisu postigli još koji zgoditak jer su imali za to šansi.

U svakom slučaju razlika u kvaliteti je velika, Zenit je odigrao točno onoliko koliko su trebali, usput su odmorili i neke svoje ključne igrače, ali to ne znači da treba unaprijed položiti oružje u susretu na Poljudu. Hajduk nije bez šansi, ali morati će se srce ostaviti na terenu da bi se svladalo ruskog prvaka.

zoran vulić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 54FirstPrevious[1]2345678910Last