Sport Hajduk

DERBI SA KROVA Vip loža bila je na vrhu nove "stare Slobodne"

Samo četiri tisuće mjesta na ”Splitovu“ stadionu navelo je ionako spretne Splićane da jučer navečer potraže zanimljive štancije kako bi svjedočili srazu bilih i crvenih, odnosno d gledaju utakmici ”Hajduka“ i RNK ”Split”. Kako kažu momci Josip, Marijo, Hrvoje i Marko, koje smo zatekli na vrhu zgrade, popularno zvane ”Muslimanka”, njihova ptičja perspektiva je kao najbolja loža!

- Stadion prima Samo četiri tisuće, a dvi iljade su podijelili mukte. Nismo ni pokušavali nabaviti karte kad nam je ovdje bolje, a uz to ne trebamo ništa ni platiti – kažu nam navijački raspoloženi momci, koji su minute do početka utakmice kratili uz bocu crnog i pivo.
- Za koga onda navijate: bile ili crvene?
-”Hajduk” je uvijek u srcu!- složno će četiri mušketira koji su krov ”Muslimanke” dijeli s još desetak nogometnih fanova.

Živo je bilo i na vrhu zgrade ”Ora Mont”, gdje su čak patrolirala i dva policajca, koja naravno nisu izmakla objektivu našeg fotoreportera.

Na najnapučenijem krovu, onom zgrade ”Slobodne Dalmacije” zaštitarski posao je obavljao Toni Ševo. Prvo se, međutim, trebalo pješke popeti na deveti kat jer je lift stalno bio zakrčen, kad tamo zaključana vrata. Ne otvara Toni jer, kako kaže, ući mogu samo stanari i prijatelji.

Nas u konačnici nije otpravio uz ”Kiti odavde”, nego nas je pustio u svoje dvore.
- Jesi ti kao neki ključar?
- Izgledam li ti ja ka' ključar?
- Prije bodyguard! Ili barem koordinator?
- Koordiniraju oni sa mnom, a ne ja s njima. Ustvari vodim brigu o tome da se ne dogodi koja situacija – objašnjava Toni koji u hodu već riješava novi problem.

Popela se mularija na stepenice krova da bolje vide, ali uz ovakav spektakl nakon 52 godine čekanje, ne treba nikakva tragedija.

Na krovu ”Slobodne” bilo je preko sto okupljenih, a Đenaro Bogdanović i Rikardo Kovač mogli su pošteno guštat u utakmici, ali bez obzira što žive minutu od stadiona ”Splita”, zna se da je ”Hajduk” uvijek na prvom mjestu.
- Ja sam vam baš iz ove zgrade, tako da nisam ni planirao ići na stadion. Došli su prijatelji i nigdje nam ne bi bio bolji pogled. Ovo vam je inače moje sušilo za robu! – kaže Rikardo.
- A ništa se sad ne suši?
- Večeras ne bi bilo koristi, ali inače uvijek stavim majice.
- Bijele ili crvene?
- Bile, samo bile!JURE JERIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last