Sport Hajduk

Zaštitar nije pustio Keruma jer nije imao ulaznicu, a Žužul za njega imao poklon

Gradonačelnik Splita Željko Kerum nije pušten na stadion u Parku mladeži, nije mogao izbliza gledati prvi prvoligaški gradski derbi između Splita i Hajduka nakon gotovo pola stoljeća!

Domaćin susreta po protokolu je uputio pozivnice gostima, uzvanicima za VIP ložu, koji su trebali potvrditi dolazak na utakmicu, a onima koji su to napravili dostavljena je propusnica. Ured splitskoga gradonačelnika nije potvrdio Kerumov dolazak na utakmicu, pa je poteštat krenuo na utakmicu bez propusnice ...

Međutim, zaštitari, iako su ga prepoznali, striktno su se držali uputa svojih nadređenih te ga nisu pustili, ali su telefonski izvijestili predsjednika Radničkog nogometnog kluba Split Slavena Žužula.
- Odmah sam naložio da ga puste i spustio se prema ulazu u klub gdje sam mu htio pokloniti za ovu utakmicu specijalno izrađeni šal s obilježjima obaju klubova. Ali, on je već otišao - kazao nam je Žužul.

Nesporazum je htio izgladiti i direktor Hajduka Josip Grbić, jer je i on imao VIP ulaznice kod sebe, ali Kerum se već ofendio, okrenuo i otišao. Gradonačelnik je ipak gledao utakmicu, s visoka, s terase restorana Sky u Trgovačkom centru Joker, nedaleko od Parka mladeži.

Zaštitar koji nije htio da mu se ime objavljuje u javnosti kazao nam je kako je dobio stroge upute da se ne pušta nikoga tko nema propusnicu.
- Osoba koja je bila u društvu s Kerumom imala je propusnicu, a on je nije ponio sa sobom. Bila je gužva, puno ljudi je htjelo ući, a mi smo mogli pustiti samo one s propusnicama. Gradonačelnik nije bio neugodan, samo se okrenuo i otišao - ispričao nam je zaštitar na glavnom ulazu u Park mladeži.
- Ma mogao je on ući da je htio - dobacio je drugi redar...

Inače, mnoštvo nogometnih uzvanika okupio je splitski derbi na svojoj premijeri u hrvatskom prvoligaškom društvu. Počnimo od najstarijih, bili su tu Vladimir Beara, Tomislav Ivić, Josip Skoblar, članovi Hajdukove zlatne generacije Ivan Buljan, Jurica Jerković, Dražen Mužinić, zatim Ivan Pudar, Igor Štimac, Miki Rapaić, a bio je tu i bivši sudac Osječanin Željko Širić koji na ovoj utakmici nije obnašao nikakvu dužnost.

Nazočio je utakmici i bivši ministar znanosti i kulture Dragan Primorac, te Jako Andabak, najveći mali dioničar Hajduka, koji je svojedobno podupirao Primorčevu kandidaturu za predsjednika Republike. Primijetili smo i tenisača Marija Ančića, poznatoga don Anđelka Kaćunka...

(TB, SA, FV)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last