Sport Hajduk

IN MEMORIAM Adio Mićune

Umro je Mićun Jovanić, napadač Hajduka, nekadašnji igrač „bijelih“ raritetnog osjećaja za igru, omiljeni čovjek, pravi nogometni velikan.

Svi pokušaji da se Miće spasi, da mu se makar produži život, ostali su bez uspjeha. Akcija koju se pokrenuli veterani Hajduka i Mićini kaštelanski prijatelji, u kojoj je svoj doprinos dala i naša redakcija, nažalost je zakasnila, jer se opaka bolest razmahala i smrt je bila neminovna.

Jovanić je par dana bio u specijalističkoj bolnici U Njemačkoj, poslije prve terapije mu je pozlilo, zatražio je da ga vrate kući, umro je u svojem krevetu noću od nedjelje na ponedjeljak.

Jovanić je rođen 29.kolovoza 1952., za Hajduka je igrao u standardnih jedanaest tijekom čak 13 prvenstvenih sezona (210 utakmica, 27 golova), s „bijelima“ je osvojio četiri naslova prvaka Jugoslavije i pet kupova.

Debitirao je 14.prosinca 1969. u Boru(1:1), posljednju utakmicu za „bijele“ je odigrao 14. lipnja 1981. u Splitu protiv niškog Radničkog (3:3).

Miće je bio igrač iznimnog talenta, savršeno je znao balun, imao je perfektne asistencije, iako je u „dream teamu“ Hajduka, koji je sedamdesetih godina drmao jugonogometom, bio jedan od rijetkih koji nije igrao za reprezentaciju.

Jovanić je poslije karijere u dresu Hajduka, kratko igrao za belgijski Anderlecht, Solin, francuski Beziers, bio je i trener Splita, Segeste i GOŠK-a iz Kaštel Gomilice.

Nažalost, nije baš vodio računa o sebi, bio je strastveni pušač, povučen, tih, nenametljiv, pa se tako ponašao i kad je teško obolio. U stvari, osim kad je bio s loptom u dodiru, vrijeme za Jovanića nije imalo dimenziju, pa otud i ta zakašnjela mogućnost za njegovo ozdravljenje.

Po želji obitelji, obavit će se tihi ukop. Prvotimci Hajduka će na slijedećoj utakmici u spomen na svojeg asa nastupiti s crnom trakom.

Z. Reić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 13FirstPrevious[1]2345678910Last