Sport Hajduk

Feđa Dudić Hajduku: Uzmite me, neću vas razočarati!

U Hajduk je svratio Feđa Dudić, prvi strijelac Premierlige Bosne i Hercegovine, u dresu Travnika postigao je 16 golova, ima slobodne ruke/noge, što bi se reklo “čiste papire“ i ponudio je svoje usluge “bijelima“. S njegovih 27 godina (rođen 1. veljače 1983. u Sarajevu) hajdukovci bi svakako dobili na ...iskustvu. Teško je reći hoće li Hajduk za njim posegnuti i kako se Dudić uklapa u priču trenera Stanka Poklepovića kako “mu trebaju samo bolji igrači, a ne onakvi kakve već ima“.

Gdje je tu Dudić, može li on biti Špacina špica?
- Bili smo u Hajduku na informativnom razgovoru, ja bih volio doći u Hajduk, u Travniku nije lako zabijati golove i mojih 16 mislim da ima svoju posebnu težinu. Sigurno je da u Hajduku ne bih razočarao – Dudić vjeruje u sebe.

Njih trojica u Poljudu, Dudić u pratnji menadžera Mate Jozipovića, ali i Miljenka Ševelja nekadašnjeg juniora i potencijalnog prvotimca “bijelih“.
- Sa Ševeljom sam igrao u Brotnju, on je tu da mi pomogne ako je Hajduk stvarno zainteresiran. Do vikenda bih trebao odlučiti gdje ću.

Dudić je kao junior Sarajeva stigao svojedobno u Zagreb, u šampionskoj generaciji zagrebaša bio je pričuva Ivici Oliću u sezoni 2001/02. godine, bio je kratko na posudbi u TŠK-u (današnji Naftaš), ali se brzo vratio golovima na terenima BiH, u dresu Slobode, Brotnja, Željezničara, a zadnje godine u Travniku. I svake ih sezone lakoćom niže desetak, 12, 14, 16... Dakle, reference postoje. Međutim, zove ga i Varteks, te naročito Split, u Parku mladeži ga je preporučio bivši trener Tonći Bašić, pa mu je i Split vrlo aktualan.

Da nije promašio stadion izjutra u ponedjeljak? Ovo je Poljud, a nije Park mladeži. Ne, nije, uhvaćen je u foto-objektiv na pravom mjestu! Nije Dudić glavni “pick na draftu“ Hajduka ovog ljeta, nije taj napadač kojeg Splićani traže svo vrijeme od odlaska Nikole Kalinića i neuspjeha da to bude Ahmad Sharbini. Hajduk bi “za nekoga“ (nakon prodaje jedne od svojih vedeta) bio spreman iskrcati značajnu sumu na ime odštete, možda i do milijun eura, ali tko je taj?!

Dudić bi mogao biti upotrebljiv “na mala vrata“ budući da nije skup, ali ima već 27 godina da bi bio “pravi novi Zec“. Barem je evidentno prešao Hajdukov prag pa može reći kako je bio ponuđen “bijelima“, kad im uvali gol u dresu Varteksa ili Splita... U Poljudu se ne žele zaletjeti, nećkaju se, gledali su i Juana Manuela Vareu iz Širokog Brijega, pa dosad ništa.

SLAVEN ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 42FirstPrevious[1]2345678910Last