Hajdukriječ trenera

Burić: Cilj je bio što prije se dignuti, odigrati akciju i zabiti gol. Navijači su vidjeli našu momčad koja želi i na kraju pobjeđuje

Piše Slaven Alfirević

Damir Burić, trener Hajduka nakon pobjede protiv Gorice rekao je:

- Zahvalit se želim najprije publici, došla je u velikom broju da nas vidi i podrži, zahvalit se želim i momcima. Vidjeli smo momčad koja nam je parirala agresivnošću, a mi smo tražili prostor i šanse smo stvorili i gledaoci su vidjeti interesantnu utakmicu i pobijedili smo i to je to.

Govorili ste kako Jairo radi i da će mu se vratiti jednog dana. I njemu i Juri (Juranoviću, op. a.)?

- Je, vratilo se... Vidite, mi nismo imali sreću u Koprivnici, ali rekao sam momcima idemo radit, idemo djelovat, dajmo sve od sebe, pobjeda je nagrada za sve to! Kad imaš sve to, ne trebaš tražit sreću. Nego ideš na znanje i kvalitet. Drago mi je zbog Jaira koji je odigrao izvrsnu partiju, odigrao je najprije pas na Samuela (Eduoka, op. a.), a onda je i dvaput realizirao.

- Vidjeli smo i puno situacija da smo mogli za samo jedan pas puno se bolje razigrat. Radit ćemo na tome. Veselim se Juri, jer uvijek misli na tim, taj rad i volja i ta želja, presudila je. Apsolutno smo zaslužili pobjedu.

Oni jesu došli igrat fizički, na snagu, gotovo grubo, ali vi se niste tome suprotstavili na isti način?

- Mogao bih o suđenju, kako je Eduok dobio karton, a zapravo je on bio fauliran, ali ne bih, neću... Mi smo u svakoj situaciji pokušavali igrat. A ne njima uzvraćat na snagu. Cilj je bio šta prije se dignit, odigrat akciju, zabit gol. Navijači su vidjeli našu momčad koja želi i na kraju pobjeđuje.

Ako pobijedite Osijek, dočekujete Dinamo s prvog mjesta? Možete li vi to?

- Fokus je odmah na Osijeku. Već smo dobro pripremili i putovanje, neke logističke zahvate... A imamo problema što se tiče golmana, krila...

Kalik je bio figura više u sredini, promijenili ste, dakle, sustav, je li Kalik bio karik? Nešto ste mu govorili kad ste ga vadili?

- Mi smo morali napunit sredinu protiv Gorice. Ali, to je sve relativno. Počeli smo s jednim, završili s drugim sistemom. Radimo svakodnevno, nismo robovi jednog sistema, nego smo varijabilni u izvedbi. Kaliku sam rekao da je trebao još bolje pazit na zatvaranje, iz toga se dogodila greška, pa žuti karton.

- Plašio sam se žutih kartona. Sve kartonirane sam povadio vanka, moraš sačuvat igrače. Eduok da je ostao zabio bi gol, bilo mu je žao što je izašao, ali sam ga izvadio da bih ga poštedio rizika još jednog kartona i da bih ga imao sigurno u Osijeku.

Posavec i Duka, golmani su ozlijeđeni?

- Duka ima oteklinu lakta, injekcije nisu pomogle, a Posavec i dalje ima problema, ne želimo riskirat s Posavcom dok ne bude sto posto. Golman ima specifične, eksplozivne treninge, gdje pokrete vratom ne može iskontrolirat, a Posavcu je sve to još uvijek bolno.

#HAJDUK#DAMIR BURIć#NK GORICA