Hajdukrepriza prošle godine

Bradarić: Trebamo se u Osijeku postaviti muški i napraviti sve da izborimo plasman u polufinale

Piše Slaven Alfirević
hajduk_gorica5-041118

Ništa od Vinogradara, Hajduk mora u goste Osijeku! Voljom ždrijeba reprizira se lanjski četvrtfinale kad je Hajduk sa 3:1 u Gradskom vrtu protiv Osječana izborio polufinale, pa dalje došao i do finala gdje je potom u Vinkovcima izgubio od Dinama (0:1).

Željko Kopić je lani u delikatnom trenutku nakon smjene trenera Joana Carrilla i spašavanja sezone prošao kroz Osijek u četvrt-finalu, a sad isto čeka i Zorana Vulića. Nakon što je naslijedio Kopića.

Ždrijeb prema Hajduku nije bio milosrdan, u četvrtfinalu 5. prosinca, dakle, sastaju se: Osijek – Hajduk, Lokomotiva – Rijeka, Inter Zaprešić – Vinogradar, te Dinamo – Slaven Belupo. Igra se samo jedna utakmica (uz produžetke, sve do penala ako treba do odluke o pobjedniku), polufinala su na rasporedu 24. travnja, a finale je zakazano u Puli 31. svibnja.

U Poljudu znaju što ih čeka, frontman "bijelih" da prokomentira ishod ždrijeba bio je Domagoj Bradarić, mladić u trendu, rekao je:

- Izvukli smo kvalitetnog i agresivnog protivnika, neće nam biti lako jer igramo u gostima, a oni su (Osijek, op. a.) domaćinska ekipa. Međutim, kup je jedan od naših prioriteta, trebamo se u Osijeku postaviti muški i napraviti sve da izborimo plasman u polufinale – najavio je Bradarić.

Hajduk je dosad pet puta eliminirao Osijek iz kupa, zadnji put točno prije godinu dana, kako rekosmo, ali jednom su "bijeli" i - zaglavili. Bilo je to u četvrtfinalu kupa u sezoni 96/97, ujesen 1996. igrale su se dvije utakmice, u Osijeku je Hajduk izgubio sa 1:2, a u Splitu u revanšu poveo golovima Sarra i Skoke sa 2:0. Činilo se da ima polufinale u rukama, ali je Osijek izveo preokret, smanjioje Beširović, da bi u 89. minuti kasniji član Hajduka Petar Krpan donio Osijeku poravnanje i eliminaciju Hajduka.

U Poljudu se uzdaju da je to bila samo iznimka koja potvrđuje pravilo.

U svakom slučaju, težak posao za Hajduk. Podsjetimo, ove sezone je protiv Hajduka Osijek slavio dvaput, u kolovozu u svome Vrtu sa 4:1, a onda i u Poljudu sa 2:0! Kup-okršaj idealan za revanš.

 

#HAJDUK#NK OSIJEK#DOMAGOJ BRADARIć