Hajdukbjelanović drži riječ

Bradarić će još neko vrijeme ‘bildati’ cijenu u Hajduku

Piše Frane Vulas
5. siječanj 2019. - 09:17
hajduk_inter5-101118
rgx time: 4.887580871582E-5

Kako smo javili, Hajduk neće prodati Domagoja Bradarića u Lille. 

Klub s Poljuda potvrdio je kako je francuski prvoligaš poslao službenu ponudu za talentiranog 19-godišnjaka, ali i da je ista – odbijena.

- Mogu potvrditi da je u klub stigla službena ponuda za našeg mladog igrača i reprezentativca Domagoja Bradarića. Odbili smo je jer nije u skladu s našim planom i time nam u ovom trenutku nije bila prihvatljiva. Ponovit ću i ovom prigodom kako nemamo namjeru prodavati naše mlade igrače po svaku cijenu - poručio je sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović preko službenih klupskih kanala.

Time je Bjelanović potvrdio kako izjave dane dan ranije kako klub želi zadržati mlade igrače nisu tek floskula ili dizanje cijene. Muzika je to za uši navijača, melem na rane nakon turbulentne polusezone.

Samo devet nastupa u seniorima Hajduka skupio je Bradarić ukupno, sedam u početnoj postavi. Debitirao je prije nešto samo tek nešto više od tri i pol mjeseca te ekspresno izazvao interes kojeg je Lille pretočio i u ponudu. Po neslužbenim informacijama tešku oko 2,5-3 milijuna eura. Na koju je Hajduk ostao hladan. Pa Bradarić neće karijeru nastaviti u drugoplasiranoj momčadi Le Championnata, prvom pratitelju nedodirljivog PSG-a. 

Lille pak ima poprilično drugačiju filozofiju rada od Parižana, kupuju talentirane igrače pa ih poslije skupo transferiraju dalje. U novije vrijeme lansirali su Edena Hazarda, Djibrila Sidibea, Lucasa Dignea, Divocka Origija, Gervinha...

Da je Hajduk pristao na taj transfer nadmašio bi Dinamovog Tina Jedvaja. Ne financijski, jer se tada te 2013. godine kontalo kako je transfer Jedvaja u Romu iznosio oko pet milijuna eura, već po kratkoći staža u prvoj momčadi prije transfera. Tada je Dinamo prodao Jedvaja nakon samo 13 utakmica u seniorskoj momčadi (1 gol).

U toj se kategoriji kao nekakav “prvak” ipak vodi transfer Hajdukovog Josipa Maganjića. Hajduk je prije dvije i pol godine tada Maganjića kao 17-godišnjaka prodao u Fiorentinu nakon odigranog samo jednog prvenstvenog susreta za seniore, kada je u zadnjem kolu istrčala kombinirana momčad. 

Karlo Letica preselio je u Club Brugge nakon samo 22 nastupa za Hajduk (preuzeo je jedinicu u prosincu, u ljeto je prodan). Već se znalo da Mario Pašalić odlazi u Chelsea nakon samo jedne polusezone, nakon tek 24 nastupa, a sredinu je poslije promijenio na kraju te sezone.

Bradariću nije neka pozornica bila ni reprezentacija, još nije upisao nijedan nastup u službenim susretima u U19 i U21 reprezentaciji, tek po jedan prijateljski.

Onaj nedavni debitantski u U21 reprezentaciji u ogledu kod vršnjaka iz Francuske možda ga je i lansirao prema Lilleu, tada je u Beauvaisu (2:2) upisao i asistenciju.

#HAJDUK#DOMAGOJ BRADARIć#LILLE