Hajdukdalmatinski derbi

'Narančasti' u Split dolaze s ugodnom prednosti: rezervna momčadi Bijelih tri utakmice je bez pobjede, ali i bez postignutog gola

Piše Vedran Babić

Drugoligaška jesen zaključuje se sutrašnjim derbijem na Poljudu između Hajduka II i vodećeg Šibenika (13 sati, prijenos na HNTV). Na startu sezone, u prvom kolu tamo u kolovozu, Šibenik je na svom Šubićevcu slavio 3:2, pa ćemo vidjeti hoće li i sutrašnji ogled biti jednako efikasan.

Rezervna momčad splitskih “bilih” tri je utakmice bez pobjede, ali i bez gola. Nije to prevelik razlog za brigu trenera Marija Despotovića jer rezultat kao takav ipak nije toliko važan koliko razvoj mladih igrača i njihova priprema za eventualni ulazak u prvu momčad. No, svakako je želja Hajdukovih “bekavaca” da s pozitivnim rezultatom odu na zimsku pauzu. Slične su namjere i u šibenskom taboru.

Poraz od Lokomotive (0:4) u četvrtfinalu Kupa nije ništa tragično, budući da je ionako primaran cilj ulazak u Prvu ligu. Po tom pitanju sve ide po planu. Momčad Krunoslava Rendulića ima ugodnih plus deset pred Orijentom i tu prednost namjeravaju i zadržati, a možda i povećati ako Riječani u ovom kolu ne pobijede.

#šIBENIK#HAJDUK II#DRUGA HNL