Domaći nogometodluka za dva tjedna

UEFA pokrenula istragu protiv Dinama: navijači divljali na Etihadu, ali zbog jednog težeg prekršaja Maksimir bi mogao biti zatvoren

Piše SN

Dinamo je na Etihadu u porazu od Manchester Cityja (2:0) u drugom kolu Lige prvaka bodrilo više od 1500 navijača, ali bez obzira na sjajno navijanje BBB-a ovog puta nije moglo proći bez problema. Naime, UEFA je pokrenula istragu nakon što su spomenuti navijači navodno počupali oko 150 sjedalica te ih pobacali uokolo, pišu Sportske novosti.

To problema je došlo u 65. minuti susreta kada je Sterling načeo Modre na Etihadu. Kako navode mediji na Otoku također je jedan od navijača snimljen kako salutira nacističkim pozdravom uzdignutom desnicom.

Nije Dinamo jedini pod istragom jer i Cityevi navijači bacali su predmete u teren, a službena objava kazne trebala bi uslijediti 17. listopada.

Podsjećamo, kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo (CEDB) Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznilo je hrvatskog prvaka Dinamo u travnju igranjem dviju domaćih utakmica u eurokupovima bez prisustva gledatelja, od kojih druga uvjetno na dvije godine te sa 67.000 eura, a kao razlog takve odluke navedena su četiri prekršaja tijekom prve utakmice osmine finala Europske lige protiv Benfice igrane 7. ožujka.

Zbog rasističkog ponašanja gledatelja Dinamo je kažnjen sa 20.000 eura i jednom utakmicom pred praznim tribinama, a ukoliko se u sljedeće dvije godine takav prekršaj ponovi automatski slijedi kazna igranja još jedne utakmice bez gledatelja, dok mu je za preostala tri prekršaja izrečena novčana kazna od 47.000 eura.

#UEFA#GNK DINAMO#MANCHESTER CITY