StoryEditorOCM
Domaći nogometuoči finala

Sopić: Želimo Rabuzinovo sunce; Jakirović: Dvostruka kruna za kraj

Piše hina
21. svibnja 2024. - 19:18

Učinit ćemo sve da Rabuzinovo sunce dođe na Rujevicu, kazao je uoči finala Hrvatskoga kupa Rijeka - Dinamo trener Rijeke Željko Sopić, dok je trener Dinama Sergej Jakirović kazao kako bi dvostruka kruna bila lijep završetak sezone. 

Uzvratna utakmica finala Hrvatskog kupa igra se u srijedu u 18 sati na Rujevici, a u prvom dvoboju na Maksimiru nije bilo golova.

"Računica je jasna, treba nam pobjeda da bismo osvojili naslov pobjednika Hrvatskog kupa. Svojom izvedbom na Maksimiru smo se doveli u ovu situaciju, ozračje u momčadi je jako dobro, manje više smo svi zdravi i orni i vjerujem da ćemo se u srijedu na jako dobar način predstaviti svojim navijačima i učiniti sve da Rabuzinovo sunce dođe na Rujevicu", rekao je trener Sopić, a objavila je web-stranica Rijeke.

U odnosu na utakmicu u Osijeku u kadar bi se trebao vratiti Marko Pjaca dok je nastup vrijednog veznjaka Lindona Selahija i dalje upitan.

"Selahi je i dalje upitan. Pjaca je dobro, odradio je terapije koje je trebao, dok ćemo za Lindona odlučiti prije utakmice. Samo zdravi i spremni igrači će istrčati na travnjak. Sigurno nećemo igrati utakmicu na 0-0, nismo je igrali ni u Maksimiru, bez obzira kako je to izgledalo. I tamo smo do zadnje trećine igrali dobro, ali bili smo možda malo brzopleti, imali vratnicu, priliku Marića. Izašli smo s gardom da postignemo pogodak, ali nešto se pitalo i Dinamo. Ovo finale se gleda u kontekstu dvije utakmice, gledali smo sve detalje i mogućnosti, ali znamo da nam igra samo pobjeda, istaknuo je trener Rijeke.

Na drugoj strani Dinamo sezonu želi okončati 13. dvostrukom krunom u povijesti i 17. pokalom pobjednika Kupa. 

"Ovo je baš pravo finale, nema više kalkulacija, neće biti ni nekih iznenađenja jer se obje momčadi jako dobro poznaju. Volim reći da će odlučiti raspoloženje na dan utakmice. Mi smo se malo osvježili, svi su nam igrači na dispoziciji, napravit ćemo sve da se dobro prezentiramo i osvojimo Kup. Bit će zahtjevna utakmica kao što je i svaka na Rujevici. Prvi cilj je postići pogodak kojim bismo stvorili veliku prednost s obzirom na pravilo prednosti gola u gostima", naglasio je trener Dinama Sergej Jakirović na web-stranici Dinama.

Dinamo je na samom početku sezone osvojio i trofej Superkupa, pa bi zagrebačka momčad mogla dosegnuti  trostruku krunu. Zadnji slučaj u kojem je sezonu otvorio trofejem Superkupa pa u nastavku osvojio i prvenstvo i Kup datira iz 2010/11, dakle prije 13 godina.

"Cijelu sezonu sam naglašavao da je to maraton s 36 kola, puno se toga događalo, a na kraju izađe onaj tko je psihološki najjači, najčvršći. Cijela je momčad pokazala da se može nositi u takvim turbulentnim uvjetima. Kad se sjetim, mi smo 3. prosinca prošle godine imali 12 bodova manje od tada vodećeg Hajduka, vratili smo se s gostovanja u Astani i otišli u Koprivnicu gdje je bio zaleđen peterac. To su jako teški trenuci za igrati, ali izašli smo iz svega toga i pokazali da smo najbolji ove sezone. Naravno da ćemo napraviti sve da osvojimo Kup, bila bi to „točka na i“, fantastičan doseg da osvojimo trostruku krunu", kazao je Jakirović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 04:29