Domaći nogometbit će živo

Raskol uoči sjednice koja bi mogla promijeniti budućnost hrvatskog nogometa: Šukeru zadan novi udarac i to u njegovu gradu!

Piše SN
hrvatska_tunis12-110619

Na otvaranju Kuće nogometa Osječko-baranjske županije nije bilo ni Davora Šukera, predsjednika HNS-a, niti službenog predstavnika NK Osijek, najjačeg sportskog kolektiva Slavonije.

Odgovor na pitanje zašto nismo dobili, ali s obzirom na to da je Ivan Meštrović, predsjednik Osijeka, najjači saveznik Davora Šukera, a da je puklo između Šukera i Ante Vučemilović-Šimunovića, predsjednika ŽNS-a Osječko-baranjske županije, sami dolazimo do zaključka. Osijek i Šuker vs. županijski savez, to je sada utakmica koja se igra..., pišu Sportske novosti.

Kuća nogometa izgleda odlično, to je reprezentativno zdanje, na njezinom otvaranju okupilo se dvjestotinjak ljudi, oduševljen je bio i Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a.

- Kuća nogometa velika je stvar za hrvatski nogomet i Osječko-baranjsku županiju. HNS je sudjelovao u financiranju, to je dobro ulaganje, vjerujem da će se svi sada okupiti na jednom mjestu i da će to biti veliki poticaj za nogomet u županiji. Kuća je prekrasna, ostao sam iznenađen kad sam došao. To je povijesni pothvat - konstatirao je Kustić.

Objavljeno je kako je HNS uložio 4 milijuna i 100 tisuća kuna, zato bi bilo i logičnije da je Šuker sudjelovao u otvaraju, štoviše i otvorio je, a to bi se vjerojatno i dogodilo u nekom drugačijem ozračju.

Došao je niz članova IO-a HNS-a, kao i čelnici 12-13 županijskih saveza, pojedini su bili spriječeni poslovnim obvezama...

U utorak je sjednica Izvršnog odbora HNS-a, no koga god smo pitali kazao nam je da to ne stavljamo u taj kontekst. Evidentan je raskol unutar osječkog nogometa, županijskog saveza s jedne strane, prvoligaša iz Osijeka s druge. Sve je to krenulo od konfrontacije stavova Vučemilović-Šimunovića i Šukera još ranije ove godine.

Jučer prije otvaranja Kuće nogometa održane su dvije skupštine, Županijskog nogometnog Saveza i Nogometnog središta Osijek, na kojima su potvrđeni mandati svima koji vode Hrvatski nogometni savez iz tog kraja. Predstavnik županije u vrhu HNS-a, kao prvi dopredsjednik je Vučemilović-Šimunović. To je bio njegov odgovor na pokušaj da ga se sruši.

Poznato je da Davor Šuker nije predstavnik Osijeka nego ZNS-a. Njega je za predsjednika HNS-a delegirala Skupština Zagrebačkog nogometnog saveza. Skupština HNS-a sazvana je za 19. prosinca i zasad se radi samo o izvještajnoj sjednici, ne bude li u međuvremenu dopune dnevnog reda.

Zasad se kao sigurnom najavljuje točka dnevnog reda za Izvršni odbor da se predsjedniku oduzme pravo dogovaranja prijateljskih utakmica, da to ubuduće radi tijelo HNS-a sačinjeno od četiri-pet ljudi, a ključnu riječ oko odabira suparnika ima izbornik Zlatko Dalić.

U HNS-u će očito biti živo i zanimljivo što će se dogoditi ovaj mjesec, a što u kojem od sljedećih mjeseci. Jedno je sigurno, Osijek danas ima Kuću nogometa koja je veća nego nekadašnja HNS-ova i u njoj uvjete kakve nema približno nijedan županijski savez.

#OSIJEK#DAVOR šUKER#HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ#KUćA NOGOMETA