StoryEditorOCM
Domaći nogometvatreni dragulj

Luka Sučić: Zar se Hrvatska nije uvijek pokazala najboljom kad je bilo najteže? Idemo na Euro

Piše Jure Burić/SN
31. listopada 2023. - 22:35

Dragulj hrvatskog nogometa Luka Sučić dobio je ponovno pozivnicu od izbornika Zlatka Dalića i svrstan je u skupinu najboljih hrvatskih nogometaša u ovom trenutku. Opet je među Vatrenima s kojima je bio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a zadnju utakmicu odigrao 16. studenoga prošle godine protiv Saudijske Arabije.

Ulovili smo ga poslije jutarnjeg treninga u ponedjeljak s RB Salzburgom i odavao je dojam sretnog čovjeka.

Kad ste dobili pozivnicu, kakve ste osjećaje u tom trenutku imali?

- Naravno, bio sam sretan opet, kažem opet jer kao i uvijek nakon poziva za bilo koju reprezentaciju Hrvatske doživim osjećaj sreće i radosti, pišu Sportske novosti.

Jeste li iskreno očekivali poziv za sljedeće akcije Vatrenih?

- Ne želim biti neskroman, ali očekivao sam poziv jer sam prethodne utakmice i za klub i za mladu reprezentaciju Hrvatske po ocjenama struke i medija odradio jako pozitivno. Čuo sam da su me pratili i iz stožera reprezentacije, mogli su se uvjeriti uživo u moje mogućnosti i trenutačno stanje. A poziv u nacionalnu momčad uvijek se očekuje, s pravom ili ne. Takvi pozivi kod svih sportaša su uvijek vrlo poželjni, a ni ja nisam iznimka.

Koliko ste spremni nakon ozljede, operacije i oporavka, podnijeti teret utakmica i treninga?

- Fizički sam skroz spreman, glava je također u redu, a loptom nisam zaboravio igrati. Znači sve je u redu, jedva sam čekao povratak i sve treninge i utakmice igram bez straha i kompleksa, ulazim u sve duele maksimalno i na utakmicama i na treninzima.

Bilo je dosta kritika na račun reprezentacije nakon Turske i Walesa u listopadu.

- Istina je, dogodili su nam se porazi, ali s druge strane, uistinu nismo zaslužili brutalne kritike. Jesam za prihvaćanje kritika, to je normalno u takvim trenucima, međutim naš odlazak na Europsko prvenstvo 2024. ne bi trebao biti upitan. Osim toga, zadnjih pet, šest godina Hrvatska se nogometnom svijetu prikazala briljantno, uzete su tri medalje, stalno se išlo prema gore, a svi znamo da su porazi sastavni dio sporta i da se događaju i u moćnijim reprezentacijama i klubovima. To nije nikakvo čudo.

Može li Hrvatska osigurati Euro sljedeće godine nakon svega?

- Pozitivno razmišljam i vjerujem da ćemo igrati taj turnir u Njemačkoj. Ne samo da ja vjerujem, već i suigrači iz reprezentacije s kojima sam u kontaktu ne dvoje oko odlaska na kontinentalno prvenstvo. Zar se Hrvatska nije uvijek pokazala najboljom kad je bilo najteže. Na koncu, moje mišljenje je da svi, baš svi trebamo zbiti redove i onda je uspjeh neizbježan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 13:35