Domaći nogometsvi uz vatrene

I poznati splitski sportaši došli su bodriti hrvatske nogometaše: Danas prolazimo bez jedanaesteraca

Piše Frane Vulas

U Moskvu je na utakmicu Hrvatske i Engleske stigao i bivši vratar Hajduka i hrvatske reprezentacije Tonči Gabrić. Na jednog od najboljih Hajdukovih vratara svih vremena naletjeli smo na ulazu na Crveni trg. A oko njega mnoštvo navijača koji su ga prepoznali, zatražili zajedničku fotografiju.

- Pozvao me Suba pa sam došao ovdje pogledati utakmicu. Nisam bio na ranijim susretima – priča nam Gabrić koji je došao u vratarskom dresu reprezentacije Hrvatske, s brojem 23 na leđima, oznakom susreta Hrvatske i Danske na prednjem dijelu.

- Dres mi je poklonio Subašić. Baš sam se našao s njim u hotelu, on je čudo – priča nam Gabrić koji je na poklon od Subašića dobio dres u kojem je Zadranin skinuo Dancima čak tri jedanaesterca, odigrao vjerojatno utakmicu života. Kao zahvalu i za sve ono što mu je pomogao da dođe do ovoga gdje je danas.

A onda smo Crvenom trgu naletjeli na drugog Subu. Bivšeg kapetana košarkaša Splita, danas trenera u mlađim kategorijama "žutih" Srđana Subotića.

- Dobijamo 2:1 u produžetku. Ovaj put ćemo ipak proći bez penala. Jedanaesterci su preveliki stres, ovaj put bez njih – prognozirao je Subotić koji je kaže još u siječnju skovao plan da dolazi na polufinale i finale. U Moskvi mu ionako radi otac.

- Imam već kartu i za finale, ali iskreno tada u siječnju nisam vjerovao da ćemo doći ovako daleko – priznao je Subotić.

#SP RUSIJA 2018#HRVATSKA-ENGLESKA