stdClass Object ( [id] => 44267 [title] => HNL: Šibenik u Maksimiru pao bez ispaljenog metka; Zadru tri boda (FOTOGALERIJA) [alias] => hnl-sibenik-u-maksimiru-pao-bez-ispaljenog-metka-zadru-tri-boda-fotogalerija [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

DINAMO - ŠIBENIK 3:0 (1:0 Sivonjić 12', 2:0 Vrdoljak 34', 3:0 Mandžukić 76')

Uzbuđenja su stigla u šibenski kazneni prostor već u 2. minuti susreta. Haklerskom akcijom Dinamovi su nogometaši ''izradili'' gostujuću obranu, no nekoliko su puta odgađali završni udarac. Naposljetku je loptu ''ćušnuo'' Vrdoljak. Nedovoljno precizno.

Egzekucija je međutim samo odgođena. Dinamo se vodstva dočepao u 13. minuti. Šibenčani su zaustavili Vrdoljaka, ali ne i njegovo proigravanje prema Sivonjiću. Sudac Kovačić ''pustio je prednost'', a Sivonjić je u nastavku akcije pogodio gostujuću mrežu.

Šibenik je stigao u Zagreb s preporukom '''najugodnijeg iznenađenja ovogodišnjeg prvenstva''. Trener Ivica Kalinić najavljivao je kako ga ''mišja rupa u Maksimiru ne zanima''. Metaforički, Šibenčani nisu u Zagreb došli braniti se. No, nadigravanje s aktualnim prvakom nijednom suparniku u Maksimiru nije donijelo ništa dobroga. U neposrednom igračkom nadmetanju kvaliteta Dinamove momčadi neupitno (prije ili kasnije) dolazi do izražaja.

Idealnu prigodu za drugi pogodak modrih propustio je Sammir u 24. minuti. Loptu mu je dostavio Etto. No, Sammir je 7-8 metara udaljen od suparničkih vratiju prebacio metalni okvir. Neminovnost se dogodila deset minuta kasnije. Šibenska je zadnja linija (opetovano) pogriješila. Mandžukić je vješto proigrao Vrdoljaka i gostujući vratar Blažević ponovno je ostao bespomoćan.

Šibenčani su do ovoga kola bili, statistički gledano, treća momčad Prve HNL, po broju postignutih pogodaka (iza Dinama i Hajduka), odnosno primljenih golova (iza Hajduka, odnosno Dinama). Šibenska se momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva profilirala kroz solidnu obranu, čvrsti vezni red te iznimno brz i pokretljiv napadački tandem. Nervozne gestikulacije trenera Ivice Kalinića sugerirale su kako njegov sastav ove nedjelje nije funkcionirao kao uobičajeno. Poglavito zadnji red.

BBB-ovci su proslavili rođendan / Nenad Dugi / CROPIX

Dinamovoj mreži Šibenčani su se najviše ''približili'' u 51. minuti. Elez je izveo slobodan udarac s 25 metara, ali Butina nije dopustio iznenađenje.
Neposredno pred nastavak utakmice Maksimir je svjedočio eskalaciji veselja domaćih navijača. BBB-i su 23. rođendan začinili s mnoštvom pirotehnike.

Stanje na tribinama simbolički je najavilo događanja na travnjaku. Puno dima, a vatre nitokuda. Igrači Dinama očigledno zadovoljni ostvarenim sami su zauzdali ritam utakmice. I kada je Šibenik prividno uspostavio ravnotežu igre uslijedila je u 78. minuti minijatura Dinamovih igrača u tri poteza (Badelj – Sivonjić – Mandžukić) i na semaforu se ukazalo konačnih – 3:0.

m. bariša / epeha

 

Ivica Kalinić:
- Nemam puno toga pametnog za reći. Nažalost, bila je ovo jedna od najlošijih utakmica otkako sam trener Šibenika. Ovo nije bio Šibenik kojega su ljudi navikli gledati. Teško mi je pao ovaj poraz. Ponajviše zbog načina kako smo ga doživjeli. Gotovo da nismo napravili prekršaj. Možda su krive i nerealne ambicije koje su nas kroz medije pratile cijeli tjedan. Nisam tijekom utakmice ništa prigovarao sucima nego svojim igračima. Bio sam ljut na greške koje su počinili. Zadnja linija je igrala kriminalno. Doći u Maksimir i zatvoriti se obično znači dobiti 3-4 komada. Sve u svemu možda smo na kraju dobro i prošli.

Krunoslav Jurčić:
- Zadovoljan sam igrom i bodovima. Imali smo koncentriran i agresivan pristup utakmici. Protok lopte bio je brži nego u prethodnim susretima. A odigrali smo i kontroliranu utakmicu. Bitan je podatak da nam Šibenik nije napravio nijednu šansu. Glede discipline Bišćan i Kovač odigrali su utakmicu za pohvalu. Vrijeme je pred nama i to će sigurno izgledati sve bolje.



ZADAR - ZAGREB 2:1 (0:1 Ivanković 15', 1:1 Šaranović 39', 2:1 Terkeš 58')

U Stanovima zadovoljstvo zbog tri osvojena boda koja, čini se, najavljuju bolje proljeće, odluku o pobjedniku donio je napadački dvojac kojeg čine Edin Šaranović i Želimir Terkeš, koji su potvrdili kako iz vrlo malog broja prigoda mogu doći do realizacije. Ali su se prvi veselili gosti, koji su puno odlučnije krenuli u dvoboj, iz jedne kontre Vedran Ivanković primio je loptu sa desne strane i bez previše razmišljanja opalio po njoj, i zabio pogodak koji se rijetko viđa na našim stadionima. Pljeskali su svi objektivni promatrači.

Mučio se Zadar ne bi li nekako ugrozio vratara Josipa Škorića, ali bezuspješno, tek poneki slobodan udarac, međutim bez velike opasnosti. Štoviše, mogli su i primiti još jedan pogodak, međutim Besart Abdurahimi nije dobro primio loptu koju mu je poslao Marko Grić, spetljao se i riješio zadarsku obranu novih muka. U igri povuci-potegni, Zadar je konačno došao do poravnanja.

Marin Ljubičić je unutar šesnaesterca okrenuo jednoga igrača u obrani Zagreba, oštro tukao, netko je usput okrznuo loptu koju je na putu prema mreži dotaknuo i vratar Škorić, potom se od grede odbila do Šaranovića kojem nije bilo teško glavom zakucati ju u mrežu. Mogli su Zadrani na odmor otići i s prednošću, ali je slobodan udarac Dragana Župana nešto više od 20-ak metara Škorić uspio zaustaviti.

Očekivani pritisak Zadra u nastavku, jer nije bilo druge nego zaigrati na sve ili ništa. Tako su jednu dobru akciju izveli Župan i Šaranović, ali je potonji promašio stopostotnu prigodu. Pokušao je i Ljubičić u 53.  minuti iz daljine, međutim ne dovoljno precizno. Sve su više sijevale lopte oko obrambenog zida zagrebaša koji nije uspio odoljeti zadarskim napadima u 58. minuti. Terkeš je odlično prihvatio loptu koju mu je s lijeve strane poslao Šaranović, i rutinirano je smjestio u mrežu, učinio je tada gostujući trener jedini mogući potez, u igru je poslao svoj standardni napadački dvojac Davora Vugrineca i Ivana Krstanovića, ali bez odjeka.

Zapravo, Zadar nije prestajao s napadima, Šaranović je ciljao, no lopta je kojih metar otišla od desne vratnice u golaut. Slobodan udarac Terkeša također je izmamio pljesak s tribina. Završni udarac mogao je gostima zadati Ante Mitrović kojeg je izvrsno uposlio Surać, međutim njegov udarac obranio je Škorić. Jasno, u tim trenucima pojavila se i nervoza u zadarskim redovima, bijeli iz Kranjčevićeve su se posve primaknuli šesnaestercu domaćih, ali na svu sreću po domaće nisu ozbiljnije zaprijetili.

dražen žura / epeha

 

Dalibor Zebić, trener Zadra:
Znali smo da će biti teška utakmica, Zagreb nas je iznenadio s dvojicom brzih napadača, koji su pritiskali našu obranu i tražili pogodak, u tome su i u uspjeli, to nas je presjeklo. Prava je sreća što nismo primili još koji pogodak. Stisnuli smo se iza toga i imali nekoliko zrelih šansi za pogodak, puno bi lakše bilo da je stigao i taj treći gol, ali i ovako je dobro završilo. Nije lako igrati u grču kad nam je svaka utakmica kvalifikacijska kao što će biti i svih sljedećih pet koje ćemo igrati na svom terenu u Stanovima.

Luka Pavlović, trener Zagreba:
Dobro smo ušli u utakmicu, pripremali smo se za ambijent koji nas je očekivao u Zadru, znali smo da će Zadar pritisnuti, zato i jesmo odlučili započeti susret s dvojicom brzih igrača koji su mogli odigrati dobar blok i kontru. Uostalom, imali smo ih tri i postigli jedan pogodak. Jednako kao što je Zadrane presjekao naš pogodak i nas je zaustavio njihov postignuti gol nakon kojeg su imali više motiva, ušli su čvršće i žešće. Zato im upućujem sve čestitke za pobjedu.

CROATIA SESVETE - SLAVEN BELUPO 0:0
Croatia i Slaven su u Kranjčevićevoj ulici su podijelili bodove. U prvom dijelu možemo izdvojiti jedino udarac Vojnovića glavom kojeg je vratar Slavena Rodić s lakoćom ukrotio. Protivnici nisu imali priliku iznenaditi jedni druge što je vjerojatno posljedica činjenice da se njihovi treneri vrlo dobro poznaju još iz vinkovačkih dana kad je Petković bio trener Mušiću u Spačvi.
U nastavku se nastavila slična igra a u 60. minuti Jukić je centrirao Vojnoviću koji ni iz dva pokušaja nije svladao Rodića  koji je na taj način postao igračem utakmice. Podjelu bodova možemo nazvati pravednom, a Sesvećani su zasigurno s njom zadovoljniji.

Ante PODRUG

 

Ostale utakmice:

RIJEKA - VARTEKS 2:1 (1:0 Štrok 25', 1:1 Mujanović 78', 2:1 Cerić 90+3')

INTER - OSIJEK 0:1 (0:1 Smoje 30')

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-03-14 21:35:39 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-03-15 18:41:36 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-03-15 17:19:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6988 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl14.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl05.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl06.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl07.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl08.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl09.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl10.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl11.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl12.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/03\/16\/Sport\/HNL\/hnl13.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x459"},{"size0":"700x464"},{"size0":"700x460"},{"size0":"700x384"},{"size0":"700x472"},{"size0":"344x550"},{"size0":"700x546"},{"size0":"700x427"},{"size0":"700x505"},{"size0":"700x504"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8309184 Threads: 2 Questions: 1707750899 Slow queries: 5097698 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113064227 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/hnl-sibenik-u-maksimiru-pao-bez-ispaljenog-metka-zadru-tri-boda-fotogalerija-44267 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/hnl-sibenik-u-maksimiru-pao-bez-ispaljenog-metka-zadru-tri-boda-fotogalerija-44267?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 208351 [name] => ivicakalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivicakalinic [link] => /tag/ivicakalinic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => HNL: Šibenik u Maksimiru pao bez ispaljenog metka; Zadru tri boda (FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-11-57-02-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl14.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl14.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl05.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl06.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl07.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl08.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl09.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl10.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl11.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl12.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/03/16/Sport/HNL/hnl13.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

DINAMO - ŠIBENIK 3:0 (1:0 Sivonjić 12', 2:0 Vrdoljak 34', 3:0 Mandžukić 76')

Uzbuđenja su stigla u šibenski kazneni prostor već u 2. minuti susreta. Haklerskom akcijom Dinamovi su nogometaši ''izradili'' gostujuću obranu, no nekoliko su puta odgađali završni udarac. Naposljetku je loptu ''ćušnuo'' Vrdoljak. Nedovoljno precizno.

Egzekucija je međutim samo odgođena. Dinamo se vodstva dočepao u 13. minuti. Šibenčani su zaustavili Vrdoljaka, ali ne i njegovo proigravanje prema Sivonjiću. Sudac Kovačić ''pustio je prednost'', a Sivonjić je u nastavku akcije pogodio gostujuću mrežu.

Šibenik je stigao u Zagreb s preporukom '''najugodnijeg iznenađenja ovogodišnjeg prvenstva''. Trener Ivica Kalinić najavljivao je kako ga ''mišja rupa u Maksimiru ne zanima''. Metaforički, Šibenčani nisu u Zagreb došli braniti se. No, nadigravanje s aktualnim prvakom nijednom suparniku u Maksimiru nije donijelo ništa dobroga. U neposrednom igračkom nadmetanju kvaliteta Dinamove momčadi neupitno (prije ili kasnije) dolazi do izražaja.

Idealnu prigodu za drugi pogodak modrih propustio je Sammir u 24. minuti. Loptu mu je dostavio Etto. No, Sammir je 7-8 metara udaljen od suparničkih vratiju prebacio metalni okvir. Neminovnost se dogodila deset minuta kasnije. Šibenska je zadnja linija (opetovano) pogriješila. Mandžukić je vješto proigrao Vrdoljaka i gostujući vratar Blažević ponovno je ostao bespomoćan.

Šibenčani su do ovoga kola bili, statistički gledano, treća momčad Prve HNL, po broju postignutih pogodaka (iza Dinama i Hajduka), odnosno primljenih golova (iza Hajduka, odnosno Dinama). Šibenska se momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva profilirala kroz solidnu obranu, čvrsti vezni red te iznimno brz i pokretljiv napadački tandem. Nervozne gestikulacije trenera Ivice Kalinića sugerirale su kako njegov sastav ove nedjelje nije funkcionirao kao uobičajeno. Poglavito zadnji red.

BBB-ovci su proslavili rođendan / Nenad Dugi / CROPIX

Dinamovoj mreži Šibenčani su se najviše ''približili'' u 51. minuti. Elez je izveo slobodan udarac s 25 metara, ali Butina nije dopustio iznenađenje.
Neposredno pred nastavak utakmice Maksimir je svjedočio eskalaciji veselja domaćih navijača. BBB-i su 23. rođendan začinili s mnoštvom pirotehnike.

Stanje na tribinama simbolički je najavilo događanja na travnjaku. Puno dima, a vatre nitokuda. Igrači Dinama očigledno zadovoljni ostvarenim sami su zauzdali ritam utakmice. I kada je Šibenik prividno uspostavio ravnotežu igre uslijedila je u 78. minuti minijatura Dinamovih igrača u tri poteza (Badelj – Sivonjić – Mandžukić) i na semaforu se ukazalo konačnih – 3:0.

m. bariša / epeha

 

Ivica Kalinić:
- Nemam puno toga pametnog za reći. Nažalost, bila je ovo jedna od najlošijih utakmica otkako sam trener Šibenika. Ovo nije bio Šibenik kojega su ljudi navikli gledati. Teško mi je pao ovaj poraz. Ponajviše zbog načina kako smo ga doživjeli. Gotovo da nismo napravili prekršaj. Možda su krive i nerealne ambicije koje su nas kroz medije pratile cijeli tjedan. Nisam tijekom utakmice ništa prigovarao sucima nego svojim igračima. Bio sam ljut na greške koje su počinili. Zadnja linija je igrala kriminalno. Doći u Maksimir i zatvoriti se obično znači dobiti 3-4 komada. Sve u svemu možda smo na kraju dobro i prošli.

Krunoslav Jurčić:
- Zadovoljan sam igrom i bodovima. Imali smo koncentriran i agresivan pristup utakmici. Protok lopte bio je brži nego u prethodnim susretima. A odigrali smo i kontroliranu utakmicu. Bitan je podatak da nam Šibenik nije napravio nijednu šansu. Glede discipline Bišćan i Kovač odigrali su utakmicu za pohvalu. Vrijeme je pred nama i to će sigurno izgledati sve bolje.



ZADAR - ZAGREB 2:1 (0:1 Ivanković 15', 1:1 Šaranović 39', 2:1 Terkeš 58')

U Stanovima zadovoljstvo zbog tri osvojena boda koja, čini se, najavljuju bolje proljeće, odluku o pobjedniku donio je napadački dvojac kojeg čine Edin Šaranović i Želimir Terkeš, koji su potvrdili kako iz vrlo malog broja prigoda mogu doći do realizacije. Ali su se prvi veselili gosti, koji su puno odlučnije krenuli u dvoboj, iz jedne kontre Vedran Ivanković primio je loptu sa desne strane i bez previše razmišljanja opalio po njoj, i zabio pogodak koji se rijetko viđa na našim stadionima. Pljeskali su svi objektivni promatrači.

Mučio se Zadar ne bi li nekako ugrozio vratara Josipa Škorića, ali bezuspješno, tek poneki slobodan udarac, međutim bez velike opasnosti. Štoviše, mogli su i primiti još jedan pogodak, međutim Besart Abdurahimi nije dobro primio loptu koju mu je poslao Marko Grić, spetljao se i riješio zadarsku obranu novih muka. U igri povuci-potegni, Zadar je konačno došao do poravnanja.

Marin Ljubičić je unutar šesnaesterca okrenuo jednoga igrača u obrani Zagreba, oštro tukao, netko je usput okrznuo loptu koju je na putu prema mreži dotaknuo i vratar Škorić, potom se od grede odbila do Šaranovića kojem nije bilo teško glavom zakucati ju u mrežu. Mogli su Zadrani na odmor otići i s prednošću, ali je slobodan udarac Dragana Župana nešto više od 20-ak metara Škorić uspio zaustaviti.

Očekivani pritisak Zadra u nastavku, jer nije bilo druge nego zaigrati na sve ili ništa. Tako su jednu dobru akciju izveli Župan i Šaranović, ali je potonji promašio stopostotnu prigodu. Pokušao je i Ljubičić u 53.  minuti iz daljine, međutim ne dovoljno precizno. Sve su više sijevale lopte oko obrambenog zida zagrebaša koji nije uspio odoljeti zadarskim napadima u 58. minuti. Terkeš je odlično prihvatio loptu koju mu je s lijeve strane poslao Šaranović, i rutinirano je smjestio u mrežu, učinio je tada gostujući trener jedini mogući potez, u igru je poslao svoj standardni napadački dvojac Davora Vugrineca i Ivana Krstanovića, ali bez odjeka.

Zapravo, Zadar nije prestajao s napadima, Šaranović je ciljao, no lopta je kojih metar otišla od desne vratnice u golaut. Slobodan udarac Terkeša također je izmamio pljesak s tribina. Završni udarac mogao je gostima zadati Ante Mitrović kojeg je izvrsno uposlio Surać, međutim njegov udarac obranio je Škorić. Jasno, u tim trenucima pojavila se i nervoza u zadarskim redovima, bijeli iz Kranjčevićeve su se posve primaknuli šesnaestercu domaćih, ali na svu sreću po domaće nisu ozbiljnije zaprijetili.

dražen žura / epeha

 

Dalibor Zebić, trener Zadra:
Znali smo da će biti teška utakmica, Zagreb nas je iznenadio s dvojicom brzih napadača, koji su pritiskali našu obranu i tražili pogodak, u tome su i u uspjeli, to nas je presjeklo. Prava je sreća što nismo primili još koji pogodak. Stisnuli smo se iza toga i imali nekoliko zrelih šansi za pogodak, puno bi lakše bilo da je stigao i taj treći gol, ali i ovako je dobro završilo. Nije lako igrati u grču kad nam je svaka utakmica kvalifikacijska kao što će biti i svih sljedećih pet koje ćemo igrati na svom terenu u Stanovima.

Luka Pavlović, trener Zagreba:
Dobro smo ušli u utakmicu, pripremali smo se za ambijent koji nas je očekivao u Zadru, znali smo da će Zadar pritisnuti, zato i jesmo odlučili započeti susret s dvojicom brzih igrača koji su mogli odigrati dobar blok i kontru. Uostalom, imali smo ih tri i postigli jedan pogodak. Jednako kao što je Zadrane presjekao naš pogodak i nas je zaustavio njihov postignuti gol nakon kojeg su imali više motiva, ušli su čvršće i žešće. Zato im upućujem sve čestitke za pobjedu.

CROATIA SESVETE - SLAVEN BELUPO 0:0
Croatia i Slaven su u Kranjčevićevoj ulici su podijelili bodove. U prvom dijelu možemo izdvojiti jedino udarac Vojnovića glavom kojeg je vratar Slavena Rodić s lakoćom ukrotio. Protivnici nisu imali priliku iznenaditi jedni druge što je vjerojatno posljedica činjenice da se njihovi treneri vrlo dobro poznaju još iz vinkovačkih dana kad je Petković bio trener Mušiću u Spačvi.
U nastavku se nastavila slična igra a u 60. minuti Jukić je centrirao Vojnoviću koji ni iz dva pokušaja nije svladao Rodića  koji je na taj način postao igračem utakmice. Podjelu bodova možemo nazvati pravednom, a Sesvećani su zasigurno s njom zadovoljniji.

Ante PODRUG

 

Ostale utakmice:

RIJEKA - VARTEKS 2:1 (1:0 Štrok 25', 1:1 Mujanović 78', 2:1 Cerić 90+3')

INTER - OSIJEK 0:1 (0:1 Smoje 30')

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>










[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/hnl-sibenik-u-maksimiru-pao-bez-ispaljenog-metka-zadru-tri-boda-fotogalerija-44267 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9ab2f4af148ca9b15cfd853a5956555c18f1f486 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=HNL%3A+%C5%A0ibenik+u+Maksimiru+pao+bez+ispaljenog+metka%3B+Zadru+tri+boda+%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fhnl-sibenik-u-maksimiru-pao-bez-ispaljenog-metka-zadru-tri-boda-fotogalerija-44267 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fhnl-sibenik-u-maksimiru-pao-bez-ispaljenog-metka-zadru-tri-boda-fotogalerija-44267 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

HNL: Šibenik u Maksimiru pao bez ispaljenog metka; Zadru tri boda (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
15. ožujka 2009. - 18:19

DINAMO - ŠIBENIK 3:0 (1:0 Sivonjić 12', 2:0 Vrdoljak 34', 3:0 Mandžukić 76')

Uzbuđenja su stigla u šibenski kazneni prostor već u 2. minuti susreta. Haklerskom akcijom Dinamovi su nogometaši ''izradili'' gostujuću obranu, no nekoliko su puta odgađali završni udarac. Naposljetku je loptu ''ćušnuo'' Vrdoljak. Nedovoljno precizno.

Egzekucija je međutim samo odgođena. Dinamo se vodstva dočepao u 13. minuti. Šibenčani su zaustavili Vrdoljaka, ali ne i njegovo proigravanje prema Sivonjiću. Sudac Kovačić ''pustio je prednost'', a Sivonjić je u nastavku akcije pogodio gostujuću mrežu.

Šibenik je stigao u Zagreb s preporukom '''najugodnijeg iznenađenja ovogodišnjeg prvenstva''. Trener Ivica Kalinić najavljivao je kako ga ''mišja rupa u Mak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 13:57