Sport Domaći nogomet

golgeter u mirovini na memorijalu dino petrinović

Predrag Mijatović: Sudbina nije htjela da zaigram za Hajduk

golgeter u mirovini na memorijalu dino petrinović

Na Memorijalu Dina Petrinovića, osmom izdanju humanitarnog malonogometnog turnira poznatijeg pod nazivom “Turnir četiri kafića”, između ostalih zvijezda nastup će i Predrag Mijatović, uz Dejana Savičevića najbolji crnogorski nogometaš u posljednja dva desetljeća.

Nakon što mu brojne obveze prethodnih sezona dok je bio sportski direktor najuspješnijeg svjetskog kluba Real Madrida to nisu dopuštale, novi poziv Ivice Mornara nije odbio.

Humanitarna akcija kojem se prikuplja novac za štićenike Centra za djecu Mir u Rudinama za Mijatovića ima posebnu težinu nakon što je ovog ljeta doživio veliku obiteljsku tragediju.

Njegov 15-godišnji sin Andrea preminuo je od teške bolesti.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo odazvati se ovakvoj humanitarnoj akciji, dosad nažalost nisam mogao zbog silnih obveza, Kada je u pitanju viši cilj, nogomet i moji stari prijatelji tu sam. Toliko toga nas veže i uvijek mi je posebno drago vidjeti se s njima.

- Nadam se punoj dvorani i pravom spektaklu te da ćemo prikupiti potreban novac i koliko možemo pomoći djeci - rekao je Mijatović.

Bivši član Valencije i madridskog Reala koji je prije šest godina objesio kopačke o klin istaknuo je kako sa skoro 41. godinom na leđima ipak više nije onaj stari.

- Apsolutno sam izvan forme, u protekle tri godine nisam pretrčao tri metra niti sam taknuo loptu! Bit će to revijalni susret, no ja dobro znam da neće biti popusta ni sa jedne strane.

U spomenute tri godine Mijatović je bio sportski direktor Reala u vrijeme predsjednikovanja Ramona Calderona. Nakon što je “presidente” napustio čelno mjesto početkom ove godine zbog skandala oko namještanja glasova na skupštini kluba pretkraj sezone sporazumnim raskidom ugovora klub je napustio i Mijatović.

U tri godine dvaput je osvojena Primera, uz jedan Kup kralja.

- Nakon tri godine non-stop ritma vrijeme je bilo da se malo odmorim, sređujem stvari koje sam u to vrijeme zapustio. Međutim riječ je o aktivnom odmoru - rekao je Mijatović, ali na upite o stanju u slavnom klubu nije želio odgovarati.

- Kada sam odlazio iz kluba rekao sam da neće u javnosti govoriti o Realu te se toga držim - pojasnio je Mijatović.

Uvijek se sjetimo kako je 1989. godine bio na pragu transfera iz Budućnosti u Hajduk. Dobio je i akontaciju u iznosu od 50 tisuća tadašnjih maraka. Međutim zbog situacije koja je mirisala na kasniji rat upozoravali su ga u Podgorici da ne ide u Split i otišao je u Partizan, a akontaciju pošteno vratio.

- Hajduk mi je uvijek bio drag klub i sve je upućivalo da ću u Splitu nastaviti karijeru. S ljudima iz Hajduka sam sve dogovorio, Jurica Jerković je sve napravio, ali situacija koja se približavala je sve diktirala. Morao sam promijeniti svoju odluku.

- Ponekad u životu moraš donijeti teške odluke, ali iz objektivnih razloga. Sudbina nije htjela da zaigram za Hajduk. Međutim u Splitu i Hrvatskoj sam uvijek imao drage prijatelje, a tu rado i ljetujem.

frane vulas 

Mundijal

- I ovaj put će biti iznenađenja, a upravo među njima mogli bi biti Srbija i Slovenija. crna gora. Treba prvo sve posložiti, napraviti pravu nogometnu infrastrukturu, pa onda tražiti rezultat. hrvatska.

- Iznenadilo me što se nije plasirala. Ne treba to shvaćati kao debakl, primjerice Argentina se jedva plasirala, a svi smo vidjeli kako je to pošlo za rukom Francuzima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last