Sport Domaći nogomet

na šubićevcu nezanimljiva utakmica bez prigoda za pogodak

Na Šubićevcu Slavenu bod za Europu

Boris Raić je dobio cvijeće / CROPIX
Najbolji komentar utakmice čuo se već prije prvog sučeva zvižduka:

- Šibenik sigurno neće kalkulirati s bodovima, ali trenutačno ne može nikog ni pobijediti! - kazivao je glasno jedan od starijih posjetitelja Šubićevca. Nisu ga demantirali ni rezultat ni igra.

Ne pamtimo utakmicu s tako malo prigoda za pogodak. Jedino je Jambrušić u 60. minuti praktički neometan propustio šansu u kojoj je trebalo samo poklopiti nabačenu loptu s lijeve strane.

U sjeni monotonog nadmetanja na tribinama se pričalo o svemu, zapljeskalo se Borisu Raiču kojemu je klupska službenica Jagoda Lučev uručila cvijeće za 100. nastup u šibenskom dresu. Gledatelje je iznervirala i zaboravnost suca Hrvoja Kurtovića koji je ignorirao uputu domaćina da prije početka utakmice oda minutu šutnje preminulom veteranu Šibenika Josipu Begi.

Taj je propust ispravljen na početku drugog poluvremena. Uporna je bila malobrojna skupina navijača iz Koprivnice jednako u navijanju i razvijanju transparenta na kojemu su iskazivali privrženost Kruni Jurčiću. Gosti su dodatno umrtvili igru kad su shvatili da im u borbi za ulazak u Kup UEFA silno pašu ostali rezultati, prvenstveno katastrofa Rijeke u Maksimiru.

Ipak, sa zadnjim zviždukom suca Kurtovića ostala je u zraku visjeti dvojba: jesu li obje momčadi odigrale s pola gasa ili je sve što smo gledali realnost s obzirom na snagu suparnika i proljetnu fjaku.

Različito su reagirali navijači, Koprivničani su razdragano ozdravljali svojim igračima slaveći na Šubićevcu europski uspjeh. Funcuti su, pak, u jednom trenutku uzviknuli već uobičajeno: ‘Uprava odlazi’ i ‘Prodane duše’, ali su i brzo utihnuli. Boris Raič, kapetan Šibenika:

- Žao mi je što naši navijači, za razliku od nas, nisu zadovoljni bodom. On je realnost na kraju sezone koja je bila izuzetno teška za nas. Danas se teško moglo protiv čvrste obrane Slavena. Mi smo svoju motivaciju, čini mi se, dobrim dijelom potrošili na ranijim utakmicama protiv Osijeka i Zadra.

i. mikuličin / EPEHA 

Šibenik - Slaven Belupo 0:0.

Šibenik - Stadion na Šubićevcu.

Gledatelja 1000.

Sudac: Hrvoje Kurtović (Osijek) - 6,5.

Najbolji igrač: Joško Kovač (Šibenik).

Šibenik: Slavica (-), Bonacin (6) (od 87. Kwedi -), Milanović (5,5), Roglić (6), I. Bulat (6), Zec (5,5) (od 46. Kovač 6), Jambrušić (5), Lapić (5), Vitaić (5,5) (od 56. Grizelj 6), Kulušić (6), Raič (6).

Slaven Belupo: Iveša (-), Kokalović (6), Kristić (6), Kresinger (5), Posavec (5,5), Sopić (6), Poljak (5,5), Purić (5,5), Šiklić (5,5), Jajalo (5) (od 65. Šomoci -), Jurić (6) (od 70. Delić -).

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet