Sport Domaći nogomet

gorak poraz

Prvih sat vremena Gračanova momčad sličila na San Marino

gorak poraz

Iluzija je potrajala svega osam minuta.

Do prve konkretne akcije francuske momčadi. Praktički, sve je bilo riješeno u dva poteza: ubačaj s desne strane (Reine-Adelaide) u šesnaesterac hrvatske reprezentacije ''pronašao'' je Dembelea. Centarfor ''tricolora'' nadskočio je našu obranu (Borevković) i svladao Posavca. 

Rano primljen pogodak dodatno je potencirao nemoć i deficit samopouzdanja hrvatske momčadi. Iritantna inferiornost samo je potvrdila slutnje kako su hrvatski nogometaši loše pripremljeni (natjecateljski, ali i psihički), kako za ovu utakmicu tako i za cijeli turnir. 

Igra hrvatske reprezentacije praktički se svodila na povremene individualne bljeskove. Poput akcije u 33. minuti kada se Vlašić efektno oslobodio suparničke pratnje i odlično proigrao Jakoliša. Hrvatski je napadač imao otvoren put prema francuskim vratima, no njegov je pokušaj završio – izvan okvira.  

Iako je od 8. minute hrvatska momčad živjela s rezultatskim deficitom, ništa se u taktičkim promišljanjima našeg stručnog stožera nije promijenilo. I nadalje smo čvrsto držali defenzivne pozicije (dvostruki blok), bez napadačkih stremljenja. Istovremeno, u našoj fikciji plasmana u drugi krug hrvatskoj je momčadi u ovom susretu ''igrala'' jedino pobjeda. A Gračanova momčad sat vremena praktički nije – prešla centar!? Neki je neupućeni namjernik vjerojatno pomislio kako u Serravalleu igra momčad San Marina. U hrvatskim dresovima... 

Tek je u posljednjih 20-ak minuta susreta (ulaskom Kulenovića i Brekala) hrvatska momčad na trenutke pokazivala natjecateljsku ambicioznost. Iz tog razdoblja (69. minuta) datira i najozbiljnija prilika hrvatske reprezentacije: Kulenović se u trku ''otarasio'' francuskog stopera (Upamecano), ali nije imao sreće. Njegov je snažan žut ''obranila'' – vratnica. 

S dva poraza u dva nastupa Hrvatska je izgubila sve izglede za polufinale Eura, kao i plasman na Olimpijske igre. No, prije polaska kući hrvatska reprezentacija ima obvezu još odigrati susret protiv Engleske (također bez ijednog boda).

U ponedjeljak, 24. lipnja...  
 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet