Sport Domaći nogomet

oko sokolovo

Sluga spasio suca Batinića: fantastični vratar Rijeke obranio kazneni udarac koji bi izazvao mnoge kontroverze

oko sokolovo

Dvije su situacije bile zanimljive u samom finišu susreta finala Kupa između Rijeke i Dinama, u posljednjih dvadeset minuta. Do tada dobri sudac Damir Batinić je vodio dvoboj autoritativno i bez pogreške. Gotovo pa ga se nije niti moglo primijetiti.

U 70. minuti je donio dobru odluku kada je dvoboj Čolaka i Theophilea procijenio kako nije start za najstrožu kaznu, što je potvrdio i Oko sokolovo u studiju Mario Strahonja. Čolak je već bio u padu, a intenzitet kontakta, ako ga je i bilo nije bio za najstrožu kaznu.

No dvije minute kasnije Batinić je napravio pogrešku, iako je bio u dobroj poziciji i mogao je procijeniti situaciju. Ubačenu loptu s lijeve strane Escoval je zaustavio, iako se sve odvilo brzo moglo se primijetiti da je defenzivac Rijeke ruku držao uz tijelo (u prirodnom položaju), te pokazao tendenciju da je "sakrije" iza sebe.

Dvoumio se Batinić, stao, uzeo zadršku i potom pokazao na bijelu točku. Dao je Dinamu veliku priliku da kod 2:1 poravnaju, potpuno se vrate u utakmicu. Srećom po Osječanina, Dani Olmo je mekano plasirao loptu, gađao kut, a fantastični Simon Sluga obranio. Obadva igrača su tako "spasila" finale, jer ova situacija je mogla sve preokrenuti.

Ovako finale neće imati "repova" Rijeka je bila bolja i zasluženo slavila.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet