Sport Domaći nogomet

imali su 250 prijava

Igor Štimac na pragu novog posla, ostao među četiri posljednja kandidata za izbornika druge najmnogoljudnije države svijeta

imali su 250 prijava

Atraktivna se čini pozicija za koju se kandidiralo 250 trenera, tako tvrde u Indijskom nogometnom savezu (AIFF). Izvršni odbor je sve dobro odvagnuo i listu srezao na četiri imena. Portal India.com navodi da će na završne razgovore biti pozvani Igor Štimac, Håkan Ericson, Lee Min-sung, Albert Roca.

Ako vjerovati istom izvoru najviše šanse ima nekadašnji trener Bengalurua Albert Roca, njegova je prednost pred konkurencijom činjenica da je radio u Indiji i da dobro poznaje cjelokupnu situaciju. Igor Štimac i Hakan Ericson su na listi želja zbog međunarodnog iskustva i potpore matičnih saveza, te u Indiji misle da mogu podići nacionalnu selekciju. Najveće iznenađenje je Koreanac Lee Min-Sung koji ima najmanje iskustva i čini se u ovom kvartetu i najmanje šansi.

Bit će zanimljivo doznati ime izbornika, to je mjesto upražnjeno od siječnja 2019. kada je ostavku podnio Stephen Constatine zbog razočaravajućih rezultata na asian Cupu. Prema navodima i AIFF sva četiri kandidata bi 9. svibnja trebala u New Delhiju prezentirati svoj program.

Zanimljivo je da su iz užeg kruga kandidata otpali iskusni treneri poput Engleza Sama Allardycea i Šveđanin Sven-Goran Eriksson. Jedno od obrazloženje je da su obojica preskupi jer se za izbornika u AIFF planira izdvojiti mjesečna plaća od 25.000 dolara.

U svakom slučaju novi izbornik, tko god to bio, imat će jako malo vremena jer već 5. lipnja Indija igra King's Cup na Tajlandu. U srpnju su Indijci pak domaćini Inter-Kontinentalnog kupa, dok kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počinju igrati u rujnu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet