Sport Domaći nogomet

predigra utakmice

Budimpešta u 'kockicama', ali srdžbu hrvatskih novinara Mađari nisu uspjeli sanirati niti ponuđenim ručkom

predigra utakmice

U centru Budimpešte navijanje Hrvata je počelo već pet sati prije utakmice. Atmosfera je sjajna, pjesma odjekuje prekrasnom gradskom jezgrom Budimpešte i već sada je jasno da će Vatreni imati gromoglasnu podršku na stadionu

A susretu najboljih nogometnih vrsta Mađarske i Hrvatske prethodio je sraz novinarskih selekcija. Domaćin je pobijedio 5:4, ali jedan je detalj potaknuo prijepor hrvatske strane. Srdžbu hrvatskih novinara Mađari nisu uspjeli sanirati niti ponuđenim ručkom nakon utakmice. 

Sporna situacija podsjeća na onu iz 1966. kada je Englezima u finalu Svjetskog prvenstva, protiv Zapadne Njemačke, priznat pogodak (kod 2:2) koji ih je učinio prvacima. I na pomoćnom terenu Ferencvaroša rezultat je bio 2:2 kada je mađarski sudac (jamačno instruiran i potplaćen) priznao zgoditak domaćinu iako nitko sa 100-postotnom sigurnošću ne može potvrditi je li (ili nije) lopta prešla gol-liniju. Rezignirani Hrvati nastavili su utakmicu, ali nakon nje konstatirali: katastrofalna organizacija! Mađari nisu osigurali VAR tehnologiju!

Protiv dvostruko brojnijeg protivnika hrvatske dresove ponosno su nosili: Blagec, Jelečević, Boban, Šivak, Glavan, Krušelj, Stijelja i Lipovac.

Skaute inozemnih redakcija posebice je zaintrigirao Milan Stijelja. On je zabio sve golove za Hrvatsku. 

Inače, hrvatska je momčad prikazala avangardni nogomet. Cijelu je utakmicu odigrala bez vratara. Neki su ljudi doduše stajali ispred mreže, ali ima je ista uglavnom (po)služila da ne moraju ići daleko po loptu.

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet