Sport Domaći nogomet

27-godišnji stoper

Istra potpisala Neymarovog suigrača iz PSG-a

27-godišnji stoper

Nogometaš Paris SG-a, 27-godišnji Kevin Rimane, potpisao je ugovor s Istrom 1961! Dosadašnji stoper B momčadi, koji je istovremeno u krugu prve zvjezdane postave pariškog kluba (pet nastupa, u brojnim navratima na klupi), vezao se uz pulskog prvoligaša do lipnja, uz opciju produženja ugovora za još jednu sezonu!

Rimane je već bio u pregovorima s Puljanima krajem prosinca i početkom siječnja, no stvari se nisu poklopile te je izgledalo da od njegova dolaska u Istru neće biti ništa. Pogotovo što je Rimane igrao s Neymarom, Mbappeom i društvom 6. siječnja u Kupu.

U prvenstvu je igrao posljednji put protiv Amiensa 20. listopada prošle godine. No, potom su se pregovori opet nastavili, intenzivirali prije svega zahvaljujući Davidu Vizcainu, međunarodnom direktoru grupacije Baskonia-Alaves. Nakon što su Baski zaključili suradnju sa Sochauxom, Vizcaino se potpuno posvetio prijelaznom roku Istre 1961. To se iz ‘promjene ritma’ prijelaznog roka dalo jasno naslutiti i u njegovu dolasku u Pulu.

Rimane je stoper, koji može odigrati i desnog bočnog te defenzivnog veznog. Ima 27 godina (23. veljače navršit će 28), prošao je omladinsku kategoriju Paris SG-a, bio je na posudbi u US Boulogne, s kojim je klubom igrao drugu francusku ligu, te jednim dijelom i treću. Lani u srpnju produžio je ugovor s PSG-om do 2020. godine. No, njegova je želja igrati u kontinuitetu na prvoligaškoj razini, pa je vjerojatno Istru prihvatio kao prvu točku iskoraka i moguću preporuku za Alaves.

Rimane će u Pulu stići tijekom današnjeg dana i priključiti se Rendulićevoj momčadi, a s obzirom na da je u natjecateljskom ritmu, ključnim ostaje samo da se uigra s novim suigračima…

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet