Sport Domaći nogomet

angažman pod hitno

Nakon Italije i Španjolske slijedi selidba u Francusku: hrvatskog napadača vide kao spasitelja posrnulog diva

angažman pod hitno

Nova selidba je na vidiku nekadašnjem Hajdukovo napadaču Nikoli Kaliniću. Nekako je odličnom napadaču krenulo sve nizbrdo nakon što je napustio Fiorentinu gdje je proživljavao zvjezdane trenutku. Niti u Milanu, a ni sada u Atletico Madridu nije pronašao svoje mjestu, posredno tome niti formu koju je imao u Firenzi.

Iako ga je Atletico platio ogromnih 15 milijuna eura Kalinić je kod Cholo Simeonea uglavnom bio backup za napadački tandem Diego Costa – Antoine Griezmann, samo je pet utakmica odigrao kao starter i to prvenstveno zahvaljujući ozljedi Coste. U tim je susretima zabio dva pogotka, pokazao da ima onaj "killer instinkt" rasnog centarfora, ali minutaža je više nego sporna. Uz to sve se više spominje i mogućnost da Atletico dovede iz Chelsea Alvara Moratu što bi značilo još uži prostor za dokazivanje,

S druge strane za Kalinićeve usluge zainteresiran je Monaco, Thierry Henry zna prepoznati napadača koji mu je sada jako nužan za spašavanja statusa u Francuskoj. Henry bi Kalinića volio vidjeti "već jučer", možda i na posudbu prvih šest mjeseci, uz mogućnost otkupa ugovora. Što i za Kalinića ne bi bilo nimalo loše, u Kneževini bi sigurno imao status prvog napadača i punu minutažu, lakše bi stigao u željenu formu.

Monaco je inače u žestoko ofenzivi na tržištu ovog siječnja, doveli su još jednog iskusnog igrača. Francuski mediji javljaju kako je turski Antalyaspor s klubom iz Kneževine dogovorio posudbu 30-godišnjeg veznjaka Williama Vainqueura koji je ranije igrao u Romi, Marseilleu, Dinamu iz Moskve, Standardu iz Liegea i Nantesa.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet