Sport Domaći nogomet

otvoreno do kraja

Prvi intervju hrvatskog reprezentativca Englezima: Bolji sam vratar danas nego prije tri godine kad sam trebao doći u Aston Villu

otvoreno do kraja

Još uvijek se čeka njegov prvi nastup na Otoku, no prvi vratar hrvatske reprezentacije, nekadašnji Hajdukov čuvar mreže Lovre Kalinić izuzetno je zanimljiv engleskim medijima. Za Express & Star dao je svoj prvi intervju uz snimke s klupske stranice s treninga.

Kalinić je u Aston Villi predstavljen, nosit će broj 28 na dresu, pričao je kako je propao transfer prije tri godine i što se u međuvremenu promijenilo. Osim činjenice da je u siječnju 2016. godine menadžer Remi Garde za njega nudio 4,9 milijuna funti, a da je prije nekoliko dana njegova cijena bilo sedam milijuna funti. Prije tri godine sve je zapelo na radnoj dozvoli, danas kada je prvi vratar Vatrenih nije bilo nikakvih problema.

- Bolji sam danas vratar, nego prije tri godine, iza mene je nastup i na Svjetskom prvenstvu, iskusnijim sam, sakupio sam u Belgiji dosta nastupa u međunarodnim utakmica. Danas je ovo pravi potez – počeo je Lovre Kalinić.

Kako se osjećao prije tri godine kada je stopiran transfer, što je to za njega značilo.

- Bio sam presretan i vjerovao sam da neće biti problema. Sjećam se kako sam tada razmišljao da dolazim u klub velike povijesti i to iz male države kakva je Hrvatska i koliko je to velika stvar biti dio Aston Ville. Tada nije bilo happy-enda, sada jest i zbog toga sam izuzetno sretan. Dobit ću veliku priliku za iskazivanje.

Što Aston Villa može očekivati od ovog transfera, koliko je Kalinić dobar kako bi bio jezičac na vagi u nekom susretu.

- Dat ću sve od sebe na travnjaku, to je sve što mogu obećati. Sada imam dovoljno iskustva i znam da još mogu napredovati ako se maksimalno posvetim treninzima, mogu postati još bolji što mi je i cilj u budućnosti.

Kalinić pravo nastupa stječe ovog vikenda, 5. siječnja, za mjesto među vratnicama će se boriti s Jedom Steerom i Markom Bunnom nakon što je prvi vratara Orjan Nyland ozlijeđen i neće ga biti do kraja sezone.

- U klubu su mi otvoreno kazali svoje planove za budućnost. Taj plan mi je jako uzbudljiv i jedan je od razloga zbog čega sam odabrao Aston Villu, bez obzira na to što je postojao i interes klubova iz Premiershipa. Na meni je sada da se dokazujem, u Championshipu, pokažem zbog čega me klub angažirao i da navijačima pokažem da sam bio odličan izbore menadžera za budućnost - zaključio je Kalinić u intervju.

Moguće je da Lovre Kalinić stane na gol Aston Ville odmah protiv Swansea u FA Cupu ovog vikenda, no nije isključeno da se menadžer Dean Smith odluči s Kalinićem početi prvenstveni dvoboj 12. siječnja protiv Wigana.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet