Sport Domaći nogomet

gnk promijenio statut

Barišić: Zdravko Mamić je član kluba i tako će ostati

gnk promijenio statut

U Maksimiru je održana Skupština GNK Dinamo. Po prvi puta u ovom tisućljeću bez Zdravka Mamića. No, njegov je duh i nadalje prisutan u klubu i u svakom izlaganju članova Dinamove Skupštine...

Nadzorni odbor klub predvođen Miroslavom Rožićem napravio je značajne izmjene klupskog Statuta. 

- Stari je Statut bio nepismen, neprecizan i tehnički neujednačen, podložan različitim tumačenjima. Bivši je pravnik kluba (aludirao je na Tomislava Svetinu – op.a.) pokazao nebrigu, nestručnost i neznanje kada je Statut u pitanju. Svojom aljkavošću i nesuvislim dopunama još ga je dodatno nagrdio. Zaključili smo da Dinamo zaslužuje bolji Statut. A samo primitivni umovi poput ''Olujka Bonace'' mogu izmisliti da je cilj bio omogućiti Zdravku Mamiću da ostane član Dinama nakon osječke presude. Hrvatski su zakoni jasni i nedvosmisleni, a za većinu članova ove Skupštine Zdravko Mamić će ostati tvorac velikog Dinama. Kao Ulli Hoeness u Bayernu ili Silvio Berlusconi u Milanu. Bez obzira na njihove sudske presude – kazao je Rožić, ponudivši ''Božićni Statut''.

Ognjen Naglić je međutim iznio formalnu primjedbu kako su članovi Skupštine najvažniji akt kluba dobili neposredno uoči sjednice. Usput je primijetio: 

- Nismo se očitovali o činjenici da se neki polubalkanski špijun kupovinom jacuzzija narugao našem klubu. 

Odgovorio mu je predsjednik Uprave kluba, Igor Kodžoman:

- Problem je nastao u sustavu interne kontrole. Nepravilnosti su međutim sanirane i štete po klub nema. 

Za one koji možda nisu shvatili predsjednik kluba Mirko Barišić je ponovio: 

- Zdravko Mamić je član kluba i tako će ostati. Shvatili smo također da Dinamu nema opstanka bez stadiona. No, taj projekt moramo sami pokrenuti. U protivnom nikada neće biti realiziran. Kako sada stvari stoje 90% ćemo ostati na sadašnjoj lokaciji. O toj ćemo temi govoriti na posebnoj sjednici Skupštine – najavio je Barišić. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet