Sport Domaći nogomet

idu s maksimira?

Zahuktala se priča: Dinamo planira graditi stadion za 25 tisuća gledatelja, grad Zagreb daje lokaciju

idu s maksimira?

Mnoge je iznenadila i zaintrigirala priča predsjednika Modrih Mirka Barišića, koji je na Dinamovu domjenku kazao da će maksimirski klub sam napraviti stadion. U svoj onoj gužvi potkrala se mala greškica, Barišić je želio kazati da gradnja stadiona počinje iduće godine, a ne da će Modri već tada igrati na novom stadionu. Jučer smo porazgovarali s predsjednikom, koji nije želio šire obrazlagati što je kazao, pišu Sportske novosti.

- To je što sam kazao točno, krećemo u gradnju novog stadiona. Dalje ne bih elaborirao, sve ćemo napraviti prema dogovoru. Ali po meni, ovo je vrlo ozbiljna priča - kazao je Barišić.

Znamo da Dinamo dobro stoji financijski, ali opet nas je zanimalo - odakle klubu toliki novac? Gradnja stadiona košta, puno košta...

- Jedan dio snosi i Grad, on daje lokaciju, to je, konačno, gradsko - infrastruktura i lokacija. To je jedino logično rješenje. Sjeli smo s odgovornima u Gradu, slažu se s tim. Mi ćemo graditi stadion za otprilike 25 tisuće gledatelja. Još ćemo vidjeti hoće li biti u Maksimiru ili gdje drugdje - zaključio je Barišić.

Dakle, ipak se kreće. Dinamo bi mogao konačno dobiti prekrasan novi stadion, to je ono što još nedostaje da se zaključi ova prekrasna priča koja se priča u Maksimiru. U danima i mjesecima koji dolaze vidjeti ćemo kako će se sve dalje razvijati. Pametno u svemu jest da neće biti megalomanije, Dinamo uistinu ne treba veći stadion od 25 tisuća ljudi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet