Sport Domaći nogomet

Curi dokumentacija

Šokantno otkriće na Football Leaksu: menadžeri preko banke u Republici Srpskoj 'prali' novac od transfera hrvatskog reprezentativca

Curi dokumentacija

Dokumentacija "Football Leaks" otkrila je da se novac od ugovora kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića s Real Madridom selio na bankovne račune u Republici Srpskoj, a da su u pozadini ove financijske transakcije bili bivša nogometna zvijezda i nekadašnji sportski direktor Real Madrida Predrag Mijatović i njegov poslovni partner, poznati menadžer Banjalučanin Vlado Lemić piše u novom broju Nacional.

Razlog zbog čega je odabrana Republika Srpska odabrana, leži u poreznoj stopi od deset posto, umjesto 33 posto koliko bi Lemićeva agencija Top Sport Consulting morala platiti u Belgiji gdje je prijavljena i gdje menadžer Lemić ima prebivalište.

Navodno veza između Modrića i agencije Top Sport je započela prilikom transfera iz Tottenhama u Real Madrid. Taj prvi ugovor je "proknjižen" preko tvrtke u Luxemburgu. No drugi ugovor između Modrića i Real Madrida, odnosno njegovo produljenje je odrađeno preko Banja Luke.

Na Football Leaksu postoji i dobar dio prepiske kojoj se vidi i posrednička uloga Predraga Mijatovića čija uloga u ostanku Modrića na Santiago Bernabeu je bilo jako važna. Navodno je riječ o menadžerskoj naknadi od 2,4 milijuna eura koje su dogovorili Real Madrid i menadžer Vlado Lemić koja je transferirana u Republiku Srpsku, a odatle se nakon "knjiženja" dijelila među akterima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet