Sport Domaći nogomet

ništa od ozdravljenja

Loše vijesti s treninga 'vatrenih': Dalić ostao bez važne karike

ništa od ozdravljenja

Josip Pivarić pojavio se na treningu u utorak, nije radio s ekipom nego nizao krugove oko terena, ali gurajući loptu. Bek kijevskog Dynama čini sve da se po ubrzanom postupku oporavi i zaigra u četvrtak. Izbornik Zlatko Dalić danas nije bio optimističan, Pivarić deset dana nije trenirao i po svemu sudeći neće igrati sa Španjolskom. Međutim, možda uskoči za London.

Na Svjetskom prvenstvo u hrvatskoj su se vrsti događala čudesna ozdravljena, pa dok ne bude definitivno to ne treba uzeti sa sto posto. Posljednju utakmicu odigrao je u derbiju ukrajinske lige sa Šahtarom 3. studenoga, nakon toga zaustavila ga je ozljeda mišića.

Mjesto lijevog braniča tako je otvoreno, Dalić nema opciju koja je iskušana, osim Vrsaljka, ali u tom slučaju gubi ga na desnoj strani. Kao varijante spomenuo je Antonija Milića i Tina Jedvaja. Milić (dva nastupa u prijateljskim utakmicama protiv Portugala i Jordana) se nameće kao alternacija, odigrao je dvije utakmice za Anderlecht na toj poziciji s Beverenom i Fenerbahčeom. Opcija može biti i da Vrsaljko igra lijevog beka, a Jedvaj desnog. Međutim, jasno je da je Šime sposoban mnogo više dati na desnoj strani i da ga ni jedan trener ne bi htio izgubiti na toj poziciji.

Svi ostali igrači su zdravi, normalno su trenirali, izbornik ne bi trebao imati veće dvojbe oko početne postave.

Za Vatrene to je bio jedini ozbiljniji trening. Osim hrvatskih pojavili su se I španjolski novinari, i japanska državna televizija, koja radi jednosatnu reportažu o Luki Modriću, obišli su tim povodom dobar dio države, a i s njima, i Španjolcima, kapetan Hrvatske je popričao.

Na terenu broj pet tijekom dana odigran je turnir za djecu s posebnim potrebama, na kojem su nastupila četiri prvogališa i uključila se i zaklada Mateo Kovačić, a klinici su dobili i posebno iznenađenje, mogli su biti na treningu i fotografirati se s igračima.

Povjerenik za sigurnost Miroslav Marković nije djelovao zabrinuto, danas će HNS objaviti regularciju za navijače kod dolaska na stadion. Uglavnom, sve će biti isto kao u finišu kvalifikacija za SP, primjericu za utakmicu s Grčkom. Tada je organizacija bila odlična, ozračje još bolje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet