Sport Domaći nogomet

dokazuje se

'Mladi lavovi' na Dalićevom popisu, a Splićanin poručuje: Za sve nas iznimno je važno i što osjećamo podršku izbornika

dokazuje se

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji hrvatska je nogometna reprezentacija ''odradila'' dvije akcije, vezane uz Ligu nacija. Oba puta kada bi u javnost plasirao kandidate, izbornik Zlatko Dalić, ''ogradio'' se od vlastitog izbora rečenicom:

- Igrače iz mlade reprezentacije nismo kooptirali zbog njihovih kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

No, U21 vrsta u međuvremenu se plasirala na Euro, a za ovotjedne oglede sa Španjolskom i Engleskom, Dalić je među kandidate uvrstio i tercet iz mlade reprezentacije - Vlašića, Ćaletu-Cara i Brekala.

- Odličan je osjećaj i velika čast biti među igračima A reprezentacije. Za sve nas to je velika nagrada, svojevrsno priznanje za uspjeh kojega smo postigli s mladom selekcijom. No, za sve nas iznimno je važno i što osjećamo podršku izbornika - ističe Nikola Vlašić.

Za igrača, kojega su još donedavno titulirali - Blankin brat, ovo je najbolja sezona u karijeri. Standardni je igrač moskovskog CSKA (u koji je došao na posudbu iz Evertona) i stožerni je član mlade reprezentacije Hrvatske.

- Iznimno sam sretan zbog odluke da napustim engleski nogomet i odem u Rusiju. Igram Ligu prvaka i ponovno osjećam samopouzdanje, koje sam izgubio u Evertonu.

Zašto gubitak samopouzdanja već u premijernoj sezoni Premiershipa?

- Očekivao sam da ću više igrati. A ja nisam dobio priliku niti u momčadi, koju su Englezi proglasili najlošijom u bližoj povijesti Evertona. To me pogodilo. U međuvremenu su doveli na Goodison Park nekoliko zvučnih pojačanja i izgledaju puno bolje nego prošle sezone. No, ne žalim što nisam ondje. U Rusiji imam gotovo maksimalnu minutažu i osjećam se odlično. Upravo to mi je trebalo.

Izbornik Dalić nije se odredio glede dvojbi - za koju poziciju u momčadi Vlašić (prvenstveno) konkurira?

- Nismo razgovarali na tu temu. Iskreno, meni je svejedno. Na koju god me poziciju izbornik stavi, pružit ću svoj maksimum.

Osjeća li se napetost u svlačionici hrvatske reprezentacije dolaskom ''mladih lavova''?

- Ne bih rekao. Barem ju ja ne primjećujem. Uglavnom se zna tko će igrati. Na nama mlađima je da čekamo svoju priliku. Normalno je da stariji igrači i lideri momčadi osjećaju pritisak uoči ovakvih utakmica. Baš kao što smo i mi u mladoj momčadi imali pritisak u završnici kvalifikacija za Euro.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet