Sport Domaći nogomet

odličnici na šubićevcu

Stigao poziv za reprezentaciju: izbornik Robert Jarni zapazio je sjajnog vratara Šibenika

odličnici na šubićevcu

Odlične igre, odnosno obrane 19-godišnjeg vratara Šibenika Nediljka Labrovića koje pruža u posljednje vrijeme zaintrigirale su hrvatsku nogometnu javnost. Prezentacije mladog sinjskog čuvara mreže nisu prošle nezapaženo ni kod izbornika U-20 reprezentacije Robert Jarnija koji je Labrovića pozvao za međunarodne prijateljske utakmice protiv Bjelorusije.

Utakmice će se igrati u Zagrebu i Lučkom sljedećeg tjedna, 14. i 16. studenog. Okupljanje je u Zagrebu u ponedjeljak, 12. studenog.

- Imali smo zajedničku večeru i druženje kad mi je sportski direktor Ivan Bulat uputio vijest da sam pozvan u reprezentaciju. Ne da mi je drago zbog toga, nego taj se osjećaj jednostavno ne može riječima opisati, miješa se mali milijun osjećaja. Teško je ostati ravnodušan kad dobiješ poziv igrati za reprezentaciju – kazao je Labrović.

– Drago mi je što se prate moj trud i zalaganje. Ali, moram naglasiti, ovo je zasluga i cijele moje momčadi, kad oni igraju odlično i meni je lakše, mogao sam mirno odrađivati svoj posao. Bit će ovo definitivno novo iskustvo za mene, sigurno velika stvar – dodao je vratar Šibenika.

Labrović nije jedini nogometaš Šibenika koji će idućeg tjedna imati reprezentativne obveze. Još ranije, Marko Bulat je dobio poziv u U-19 reprezentaciju Hrvatske.

Izbornik Ivan Gudelj pozvao je Bulata za kvalifikacijski turnir u Češkoj gdje će mladi Hrvati igrati protiv vršnjaka Makedonije, Luksemburga i Češke.

Ti pozivi laskaju klubu, međutim mogli bi stvoriti glavobolje treneru Borimiru Perkoviću, vezano za utakmicu s Dinamom 2, koju Šibenik igra 18. studenoga u Zagrebu. Naime, Perković vrlo vjerojatno neće moći računati na veznjaka Bulata, dok će se Labrović staviti pod njegovu zastavu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet