Sport Domaći nogomet

litvanska superliga

Nekadašnji napadač Hajduka srušio bunker: pogotkom u samoj završnici zadržao svoj klub na vrhu

litvanska superliga

Zanimljiva je borba za prvaka Litve, nakon dva kola Championship rounda Suduva je na vrhu sa 71 bodom, tri boda više od prve pratnje Žalgirisa. A tu je razliku sačuvao nekadašnji napadač Hajduka Sandro Gotal svojim novim pogotkom.

U dvoboju protiv Trakaijem Gotal je u igru ušao u 66. minuti, gosti su se čvrsto zatvorili u bunker i nisu izlazili puno prema naprijed. A onda akcija u pretposljednjoj akciji, prolaz po desnoj strani, lopta je dugo putovala, nitko je nije očistio, a onda se na drugoj stativi ukazao Gotal i plasirao je iz blizine u mrežu

Za veliko slavlje i sačuvanje liderske pozicije. Litvansko prvenstvo u A1 ili Championship Roundu igra sa šest klubova dvokružno, deset kola. Suduva i Žalgiris su se odvojili od konkurencije, dvadeset bodova više od najbliže pratnje Stubrasa koji bi mogao u narednom kolu i matematički otpasti iz utrke za prvaka. No liderskom tandemu očito neće biti nimalo lako do bodova dolaziti jer treće mjesto vodi u Europsku ligi i za njega su svi u borbi izuzev Atlantisa koji je već ispao iz svih kombinacija.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet