Sport Domaći nogomet

traje tranzicija

Puljani u samo deset utakmica smijenili dva trenera, odletjela oba Španjolca

traje tranzicija

Poslije deset odigranih kola pulska Istra 1961 promijenila je već drugog trenera! Ovo je bizarna situacija čak i za HNL, natjecanje koje obiluje kuriozitetima i paradoksalnim raspletima. Tranzicijsko razdoblje pulskog kluba traje već godinama. Nakon ruskog kapitala (Mihail Ščeglov) i američkih investitora (predvođenih Michaelom Gloverom) ovog je ljeta u Pulu došao novi vlasnik: Baskonia-Alaves Group.

Zajedno s Baskima (koji kontroliraju dva sportska kluba - Alaves nogometu i Baskoniju u košarci) stigla je i priča o ulaganju od pet milijuna eura već u prvoj sezoni. No, u Puli se uspješno mijenja jedino vlasnička struktura. Klub je kontinuirano na devetom mjestu HNL-a.

Pomalo neočekivano, poslije sedam odigranih kola i važne pobjede protiv Intera u Zaprešiću, u klubu su krenule kadrovske promjene. Nezadovoljni razvojem pulskog nogometnog projekta, vlasnici su smijenili čelne ljude struke. Uz trenera Manola Marqueza maknuli su i sportskog direktora, Pepea Calderona. Radi se dakako o ljudima koje je ''instalirala'' upravo Baskonia-Alaves Group.

Umjesto Marqueza, momčad Istre 1961 preuzeo je Curro Torres, nekadašnji igrač Valencije i španjolski reprezentativac. No, u prvenstvenoj stanci (uslijed reprezentativnih obveza) Torres je dobio ''ponudu koju nije mogao odbiti''. Nakon svega mjesec dana i tri utakmice na klupi pulskog kluba, Torres - odlazi.

Tragikomična situacija u Puli. Istra 1961 godinama bezuspješno priziva konsolidaciju i pretendira postati ozbiljnim klubom. No, igrači pulskog prvoligaša uopće ne znaju tko će ih voditi u predstojećoj utakmici (neki mediji tvrde kako postoje kontakti s bivšim trenerom Gorice, Deanom Klafurićem).

A na stadion Aldo Drosina u subotu stiže Dinamo (''modri'' su ponovno nabasali na protivnika s - unutrašnjim problemima). Poprilično je izvjesno da će i nakon 11. kola Prve HNL, Istra ''sačuvati'' - 9. mjesto.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet