Sport Domaći nogomet

nepotreban put

Još jedna suluda utakmica reprezentacije zbog novca: u prosincu bi Vatreni mogli igrati s Jozakovim Kuvajtom

nepotreban put

Hrvatski nogometni savez još nije potvrdio informaciju (očigledno ugovor nije potpisan), no u tijeku su pregovori o odigravanju prijateljskog ogleda s Kuvajtom, u prosincu ove godine. Bio bi to prvi posao HNS-ove diplomacije nakon Svjetskog prvenstva, odnosno činjenice da je hrvatska reprezentacija sa statusom viceprvaka svijeta, trenutačno četvrta na FIFA-inoj rang-listi.

HNS već ima ugovorenu jednu prijateljsku utakmicu, s Jordanom 15. listopada na Rujevici, ali to je realizirano još prije šest mjeseci. Zašto Kuvajt? Poveznica je Romeo Jozak, nekadašnji HNS-ov tehnički direktor, koji je odnedavno postao izbornikom kuvajtske nacionalne momčadi. Kuvajćani su u svojim medijima već najavili gostovanje hrvatske reprezentacije. Štoviše, tvrde kako će doprvak svijeta doći s najjačom momčadi!

Sportski motivi za odlazak Modrića, Rakitića, Perišića... u Kuvajt – ne postoje! Radi se o reprezentaciji na 159. mjestu FIFA-ine rang liste. Usput, Kuvajt je suspendiran od strane FIFA-e i vraća se u sustav kvalifikacija tek 2019.  

Jedini razlog gostovanju hrvatske reprezentacije u Zaljevu jest novac. HNS će jamačno nastojati što unosnije unovčiti aktualni status. Milijun dolara za dolazak svjetskog doprvaka Kuvajtu neće predstavljati značajniju investiciju. A ovisno o broju ''srebrnjaka'' spomenuta će svota  dodatno rasti...  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet