Sport Domaći nogomet

debakl

Razočarani hrvatski navijači u Elcheu: Mislim da nismo zaslužili ovakvo nezalaganje igrača na terenu

debakl

Oko 300 navijača Hrvatske pratilo je na stadionu Martínez Valero najteži poraz u povijesti hrvatske reprezentacije nakon čega nisu krili svoje razočaranje igračima na terenu.

- Duboko smo razočarani, ovo nismo očekivali - rekao je Hini jedan 50-godišnji navijač iz Osijeka.

- Prevalili smo dugačak put, skupo nas je koštao dolazak ovdje pa mislim da nismo zaslužili ovakvo nezalaganje igrača na terenu - dodao je.

Nakon poraza od 0-6 nekoliko je igrača predvođenih braničem Domagojem Vidom krenulo prema tribini pozdraviti hrvatsku publiku koja im je unatoč svemu pljeskala. Ostali su krenuli prema svlačionici.

- Sve je ovo jako čudno, ne mogu vjerovati da su se ovako predali. Ovo je bilo doista ispod svake razine - komentirao je drugi navijač iz Slavonije.

Na stadionu u Elcheu isticale su se zastave navijača iz Zagreba, Zaprešića, Aachena, Berna... Nitko nije mogao niti zamisliti ovakvu predstavu nakon srebrne medalje osvojene na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

 Ako sada ne proradi u njima nekakav dišpet bojim se da ćemo teško stradati i protiv Engleza. Ovo je samo ohrabrilo Englesku koja će sigurno jurnuti po tri boda  - dodao je navijač.

Hrvatska idući mjesec dočekuje Englesku na Rujevici u drugom kolu Lige nacija.

Oko 32.000 španjolskih navijača pljeskom je pozdravilo hrvatske nogometaše kada su istrčali na stadion, nagradivši time njihov rezultat i zalaganje sa Svjetskog prvenstva. Luku Modrića i Ivana Rakitića, igrače Real Madrida i Barcelone, posebno srdačno su pozdravili. Jedan mali dječak u dresu Real Madrida s Modrićevim imenom na dresu bio je u pratnji majke u španjolskom dresu. "Volim Modrića, sviđa mi se kako igra", rekao je uoči utakmice.

Nakon nje niti španjolskim navijačima nije bilo jasno što se dogodilo s reprezentacijom koja je bila na korak do osvajanja Svjetskog prvenstva. "Nevjerojatno. Ne razumijem što se dogodilo", komentirao je Vicente, 48-godišnji recepcionar lokalnog hotela. "Žao mi je zbog Rakitića jer sam veliki navijač Barcelone", dodao je.

Rakitić je u utorak stoti put nastupio za reprezentaciju.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet