Sport Domaći nogomet

višak u svlačionici dinama

Bit će prodaja i posudbi: trideset igrača je previše, neki su protiv Lokomotive odigrali posljednje minute

višak u svlačionici dinama

U petak, 31. kolovoza (u ponoć) završava ljetni prijelazni rok u HNL-u. Sezona je u tijeku (odigrano je pet kola) i klubovi su uglavnom već definirali igrački kadar.

No, izvjesno je da bi se mogao realizirati još poneki transfer. Ponajprije – izlazni. 

- Dolazaka više neće biti, no mogao bi se dogoditi poneki odlazak. Imamo 30 igrača u kadru. Puno je to – konstatirao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon subotnje utakmice s Lokomotivom (1:0). 

I susret s ‘’lokosima’’ pokazao je kako u maksimirskoj svlačionici ima igrača s kojima Bjelica očigledno ne računa. Nekima je pak pružio posljednju priliku...

Fiolić u Belgiji, Rrahmani vuče zov Danske

Tko je na izlaznim vratima Maksimira? Protiv Lokomotive u sastavu nisu bili Ivan Fiolić i Amir Rrahmani. Za obojicu Dinamo ima konkretne ponude.

Fiolića traži belgijski Genk, a Rrahmanija danski Brøndby. Transfer Fiolića poprilično je izvjestan budući da Dinamo na pozicijama krilnih napadača ima dosta (kvalitetnih) solucija.

S Rrahmanijem je situacija neizvjesnija: Dinamo ima petoricu stopera (Rrahmani se solidnim rješenjem pokazao i na poziciji beka), a ‘’modre’’ očekuje ove sezone podosta utakmica u tri natjecanja. 

Lokomotiva će nabubriti od dinamovaca

Izvjesno je će neki igrači otići na posudbu. Ponajprije Luka Menalo. Vjerojatno su mu minute protiv Lokomotive bile i zadnje za Dinamo u ovoj sezoni. Ostatak prvenstva mogao bi provesti – na Kajzerici.

Zajedno s njim, ugovor o posudbi za Lokomotivu trebao bi potpisati i Čeh Jan Lecjaks. Na njega Bjelica ionako više ne računa (proslijedio ga je u drugu momčad). 

Prvi nastup ove sezone upisao je i Malijac Tongo Doumbia (ušao je u 85. minuti). Ujedno bi mu mogao biti i posljednji. Jedan od najstandardnijih Dinamovih igrača prošle sezone, u zaleđu je Bjeličinih planova. Posebice nakon rehabilitacije Ademija i povratka u Maksimir Šunjića i Kneževića.

A uskoro se ‘’s bolovanja’’ vraća i Nikola Moro... 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet