Sport Domaći nogomet

mir u svlačionici

Dinamo prodao igrača koji je zabio 50 golova: odlazila su i zvučnija napadačka imena za skromniji novac

mir u svlačionici

U završnici prijelaznog roka Dinamo je realizirao još jedan izlazni transfer. Armin Hodžić postao je igračem Vidija (nekadašnji Videoton - op.a.), aktualnog prvaka Mađarske.

Zašto je Dinamo uopće prodao Hodžića? Igrača, koji je od četiri sezone provedene u Maksimiru čak dvaput bio najboljim klupskim strijelcem (pored Soudanija!). Protiv izraelskog Hapoela (5:0), Hodžić je postigao 50. (i posljednji) gol u ''modrom'' dresu. Nakon četiri izdašna transfera (Benković, Ćorić, Sosa, Soudani) maksimirski je klub riješio budžet za iduću godinu i nije morao ultimativno prodati 23-godišnjeg napadača.

Očigledno, o transferu Hodžića presudila je struka. Pod vodstvom Nenada Bjelice, Dinamo formacijski igra najčešće samo s jednim napadačem. A trenutačno, u prvom su planu Mario Gavranović i Mario Budimir. Nedavno je iz Serie A (Bologna) stigao i Bruno Petković. Hodžić je praktički postao - četvrtom opcijom. Transfer se nametnuo kao najbolje rješenje: klub je smanjio kadar i financijsko opterećenje (ali i izbjegao da ima u svlačionici - nezadovoljnog igrača), dočim je Hodžić u renomiranom mađarskom klubu prepoznao novu priliku.

Zadovoljni su i Mađari. Za 2,4 milijuna eura (odštete) dobili su 23-godišnjeg napadača, čiji potencijal možda još nije eruptirao. Kada se klub oprašta s igračem od kojega se više očekivalo, ali čija mladost sugerira da se nije do kraja profilirao, uvijek će ostati dvojba: je li odšteta dovoljno visoka? Tako i u Maksimiru ima onih koji smatraju da je klub morao dobiti za Hodžića ''više para''.

No, u prošlosti su iz Dinama odlazila i zvučnija napadačka imena za kudikamo skromniji novac. Poput Angela Henriqueza, Juniora Fernandesa, Fatosa Beqiraja, Andreja Kramarića, Tome Šokote, Nike Kranjčara...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet