Sport Domaći nogomet

Pogled iz predgrađa

Nekadašnji Hajdukov igrač sada na suprotnoj strani: Oni će biti nabrijani, a mi ćemo gledat sebe

Pogled iz predgrađa

Mini-pripreme Inter je proveo za dolazak Hajduka. Pauzirao u HNL-u pa odradio mini-ciklus. Postavili su i novi travnjak. Hajduk je mamac. Slabiji start Hajduka hrani ambicije "diva iz zagrebačkog predgrađa".

U redovima Intera uvijek bude Dalmatinaca, Blažević, Zulim, Mamut, tu je i australski hajdukovac – Steven Luštica (27):

- Dobio sam udarac na treningu, rasjekotinu, šivali su me. Spreman sam sad, ali ne mogu reć jesam li u sastavu, trener Toplak će to kazati. Sviđa mi se kako radimo, jaki su treninzi, naporni, a Toplak ima topli, ljudski pristup prema nama. I nogometna priča mu je jaka - kaže nam Luštica.

Iz Australije ste se, "down under", nakon pet godina, smjestili u Zaprešić. Je li to mogao biti Hajduk, u povratku?

- Popričao sam početkom ljeta s Bjelanovićem. U Hajduka se na kraju ništa nije desilo, a htio sam vidjeti kako Hajduk diše. Uvijek je Hajduk na posebnom mjestu. Ali, bože moj, idemo dalje, imao sam poziv iz Zaprešića, prihvatio sam. Živim baš u Zaprešiću, odlično je, navikao sam već, miran grad, odgovara mi. Momčad je sjajna klapa, društvo, svi zajedno poslije treninga odemo na kavu, družimo se i izvan terena.

Želja je bila Europa?

- Europa i HNL, kao odskočna daska. Hrvatska liga mi se čini puno jača nego kad sam odlazio 2013. godine. Mogao sam iz Australije otići u Emirate ili u Kinu, mi Australci za Aziju nismo stranci. Ali ima za to vremena. Došao sam u Split na odmor, da vidim gdje bih mogao. Hrvatska, pa dalje.

HNL jača, a Hajduk slabiji?

- Pa gdje je onaj moj sastav Hajduka iz 2011. ili tu negdje, Anas Sharbini i društvo... Uvijek pamtim tri moje utakmice, Barcelonu, protiv Intera na San Siru, derbi s Dinamom u Poljudu. To su uspomene! Ja sam otišao 2013., Brisbane Roar i Sydney Wanderers, pet godina. Sad sam zreliji igrač. Za Europu.

Kad ste na odmoru u Hrvatskoj, to znači u Splitu?

- Obavezno, imamo rodbine i u Zadru, ali kuma i prijatelje u Splitu. Nemamo svoj, pa roditelji iznajme stan u Splitu ljeti, obavezno na Žnjanu. Sad su moji otišli dolje u Canberru, navijaju uvijek za Hajduk. I za mene. A ja u Zaprešiću. Hajduku trebaju bodovi, oni će biti nabrijani, a mi ćemo gledat sebe.

Novi travnjak ima Inter?

- Top je teren, 30 posto umjetne trave, savršen. Bit će gušt igrat. I nadigravat se – najavljuje Luštica.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet